Práva Rusov nie sú ľudské, vyplýva z rozhodnutia ESĽP
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) odmietol Ruskej federácii uspokojiť nároky voči Ukrajine. Informuje o tom ukrajinské ministerstvo spravodlivosti a správu vydal web strana.today.news.

Moskva ešte pred vojnou v júli 2021 podala sťažnosť, v ktorej obvinila Kyjev z administratívnych praktík „vrážd, únosov, núteného presídľovania, zasahovania do volebných práv, obmedzovania používania ruského jazyka a útokov na ruské veľvyslanectvá a konzuláty“.

Rusko sa tiež pokúsilo pripísať Ukrajine zodpovednosť za pád (zostrelenie)malajzijského Boeingu MH17 na Donbase v roku 2014, keďže Ukrajina „neuzatvorila vzdušný priestor“.

A to nie je všetko

Moskva sa tiež sťažovala na zablokovanie Severokrymského prieplavu a požiadala ESĽP, aby zaviazal Ukrajinu obnoviť dodávky vody na Krym a ukončiť obmedzenia používania ruského jazyka. Súd to však v roku 2021 odmietol urobiť. 

ESĽP poprel podania Ruskej federácie vo všetkých bodoch, pretože podľa neho "dôkazy neboli poskytnuté a dokumenty boli predložené iba v ruštine".

Migrantom v Nemecku prekáža, ak žena verejne líže zmrzlinu
Mnohých moslimov v Nemecku poburuje, keď si ženy uprostred horúceho leta dovoľujú verejne lízať zmrzlinu. Týmto moslimom poslal odkaz novinár zo Suddeutsche Zeitung, Text prevzali české parlamentnilisty.cz. Publicista Mohamad Aklaf, ktorý sa síce... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme