Kto vydiera štát?
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík/ TA SR

Ivan Šimko končí vo funkcii ministra vnútra. Premiér Ľudovít Ódor dnes navrhne prezidentke Zuzane Čaputovej odobratie jeho poverenia viesť rezort. Zdôvodnil to naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície. Premiér o tom informoval na tlačovej konferencii.

Zarážajúca skutočnosť - premiér potvrdil, že v inom prípade by hrozil odchod viac ako 20 príslušníkov z vedenia polície či inšpekcie.

Kto má vyššiu moc v štáte ako premiér spolu s prezidentkou?

Ako poverený predseda vlády priblížil, nešlo len o Šimkove vyjadrenia na sociálnych sieťach. "To nebol začiatok príbehu, ale skôr koniec, posledná kvapka," zhodnotil.

Šimko je (bol) súčasťou vlády odborníkov poverenej vládnuť do zostavenia nového kabinetu po septembrových predčasných parlamentných voľbách. Keďže ide o dočasne poverenú vládu, nemožno ho odvolať. Po zbavení poverenia ho môže nahradiť niektorý z aktuálnych členov vlády.

Šimko je o hlavu kratší
Keď nastúpila úradnícka, teda prezidentkina vláda, mnohí sa podľa Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) domnievali, že v bezpečnostných zložkách prestane platiť to, aké má kto oblečené politické tričko, ale nastúpi zákon. Šutaj Eštok vo svojom videu ešte... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik