Dobre utajený prieskum Eurobarometra k Ukrajine
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Ide o prieskum, ktorý odhalil medzi obyvateľmi EÚ pochybnosti o správnosti podpory pre Kyjev – je to náhoda, že sa u nás o ňom nedozvedáme nič? Obyvatelia viacerých európskych krajín totiž skutočne vyjadrujú vážne pochybnosti o správnosti konania Vladimíra Zelenského a inancovaní dodávok vojenskej techniky na Ukrajinu, píše Financial Times s odvolaním sa na nedávne štúdie amerického Pew Research Center a európskej služby Eurobarometer. Informáciu sme prevzali z webu eadaily.com.

Podľa štúdie Pew Research Center obyvatelia niektorých európskych krajín „majú vážne pochybnosti o Zelenskom“. Na otázku, či sú si istí, že v medzinárodných záležitostiach robí správnu vec, odpovedalo áno napríklad iba 11 percent opýtaných v Maďarsku, 28 percent v Grécku a 38 percent v Taliansku.

Kedy si Eurobarometer prečíta prezidentka?

Štúdia služby Eurobarometer, ktorá bola vykpracovaná v júni, tiež ukázala, že na pozadí pokračujúcej celoeurópskej podpory Ukrajine je najmenšia podpora pre Kyjev v Rakúsku, Bulharsku, na Cypre, v Českej republike a Grécku, v Maďarsku a na Slovensku. V každej z týchto krajín, okrem Českej republiky, bolo viac ako 50 percent respondentov proti financovaniu a presunu zbraní na Ukrajinu. Okrem otázky financovania zbrojenia majú respondenti v každej zo siedmich krajín negatívny postoj aj k otázke vstupu Ukrajiny do EÚ.

Odesa za Kerčský most
Ruská armáda zasadila v noci 19. júla silný úder na objekty kyjevského režimu. Do akcií sa zapojilo trategické letectvo ruských vzdušných a kozmických síl, píšu podľa eadaily.com vojenskí korešpondenti Ruskej jari na svojom telegramovom... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Údaje o počte respondentov a štatistickej chybe každej z ich štúdií nie sú uvedené.