Ďalší nechutný útok Bruselu na Budapešť
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Nemecká sociálna demokratka Katarina Berley v úlohe podpredsedníčky Európskeho parlamentu vyzvala nemecké firmy, aby neinvestovali v Maďarsku a radšej sa obrátili napríklad. na Rumunsko. Proti tomu sa ostro ohradil štátny tajomník Maďarska Tamás Menczer, ktorý sa domnieva, že ide o ďalší bruselský útok na Budapešť kvôli tomu, že sa Maďarsko stavia proti vojne, proti migrácii a proti sankciám. Informuje web parlamentnilisty.cz.

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Katarina Berley, bývalá spolková ministerka spravodlivosti, ktorá má na starosti komunikáciu s občanmi EÚ, prišla s výzvou, aby sa firmy sídliace v Nemecku vyhli investíciám v Maďarsku, a pokiaľ chcú investovať v zahraničí, aby sa radšej obrátili napr. na Rumunsko .

Lži v priamom prenose

„Existuje mnoho spoločností – a stále viac –, ktoré maďarská vláda najprv pritiahne do zeme a potom ich zničí,“ uviedla Barley pre noviny Münchner Merkur a vysvetlila, že „akonáhle spoločnosti investujú v Maďarsku, všetko funguje perfektne, kým firma nedosahuje zisk. A potom sa začne obťažovanie. Spôsobom, ktorý si možno len ťažko predstaviť. Zrazu musia firmy platiť zvláštne dane vo výške až 90 oercent. Alebo sú im kladené nové požiadavky, ktoré, aj keď ich chcú splniť, nemôžu, pretože im ich neschválila štátna správa. … A nakoniec sa zvyčajne stane to isté: Podniky dostanú ponuku na prevzatie podniku v Maďarsku, ktorá činí asi 30 percent skutočnej hodnoty. Kupujúcimi sú vždy oligarchovia blízki Orbánovi,“ popísala svoj pohľad na situáciu v Maďarsku.  

Ostrá reakcia Maďarska

Proti tomu sa ostro ohradil štátny tajomník Tamás Menczer. Uviedol, že Katarina Barleyová, „podpredsedníčka extrémne provojnového a proimigračného EP“, obhajovala „finančné vyhladovanie Maďarska“. Zdôraznil tiež, že investície sú ekonomickou krvou každej krajiny a Maďarsko je v získavaní zahraničných investícií úspešné. Jeho odkaz do Bruselu bol preto jasný. „Odmietame obnovený útok Bruselu a budeme brániť suverenitu Maďarska,“ povedal štátny tajomník Menczer.

Práva Rusov nie sú ľudské, vyplýva z rozhodnutia ESĽP
Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) odmietol Ruskej federácii uspokojiť nároky voči Ukrajine. Informuje o tom ukrajinské ministerstvo spravodlivosti a správu vydal web strana.today.news. Moskva ešte pred vojnou v júli 2021 podala sťažnosť, v... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme