Žilinka rieši medvede. Demokrati riešia Žilinku
18 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ťažko povedať, či si páni z Demokratov uzurpovali medvede, ako predvolebnú tému, alebo je to len šanca, ako si „podať“ generálneho prokurátora. Ten sa totiž vyjadril k situácii s medveďmi, ktorá začína byť už nie kritická, ale neúnosná.

Hoci je medveď najväčšia šelma aj slovenských hôr, v ostatných rokoch ho zaregistrovali aj v Podunajskej nížine. Keby aj medveď bol vegetarián, stret s niekoľkometrákovým zvieraťom nemusí dopadnúť dobre pre človeka, rozhodne dopadne veľmi zle pre hospodárske zvieratá. Problém registruje aj Maroš Žilinka, ktorý dôrazne žiada kompetentných, aby sa situácii s medveďom venovali. To sa nepáči Jurajovi Stančíkovi a Jaroslavovi Naďovi (Demokrati), ktorí na sociálnej sieti generálnemu prokurátorovi vyčítajú, že rieši niečo, čo podľa nich nie je jeho problém. Pred „medvedími hoaxermi“ varuje aj stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Jelka, Nitra, Lučenec

Medveď hnedý je teritoriálne zviera, zaradené medzi všežravce. O tom, že v horských oblastiach „preň už niet veľa miesta“ svedčí fakt, že v ostatných dvoch rokoch boli jedince medveďa videné aj na Podunajskej nížine (Jelka, Neded), či pri Lučenci.

FB/Medvede na Slovensku

Medveď ako vegetarián

Bývalý minister životného prostredia sa v jednej televíznej diskusii vyjadril, že medveď „ľudí nežerie“, pretože je vegetarián. Medveď je naša najväčšia šelma (už to svedčí o NEvegetariánovi), ktorá váži 80-500 kg. Pri fyzickom strete s takým kolosom človek má len veľmi malú šancu ubrániť sa. Zvieratá, ktoré medvede v Podpoľaní, či Nízkych Tatrách ju nemajú žiadnu.

Ján Budaj kritizuje všetkých, najviac medvediu kampaň! Obviňuje Fica a ďalších
Strety medveďa a ľudí aj na miestach, kde k nim doteraz nedochádzalo sa stupňujú. Sú nimi plné médiá, vyjadruje sa každý a medvede sa stali dokonca súčasťou aj predvolebnej kampane, pred predčasnými parlamentnými voľbami. Na sociálnych sieťach sa... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Strach ľudí vidí aj generálny prokurátor

Niet pomaly dňa, kedy sa v médiách neobjaví informácia o stretoch medveďa s človekom. Tieto sa čoraz častejšie odohrávajú v prostredí, kde človek desaťročia obrába pôdu, takže nie niekde hlboko v horách, čo je častý argument ekoaktivistov – človek medveďovi „lezie“ do jeho prirodzeného prostredia. Situácia je natoľko vážna, že sa do jej riešenia vložil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.

&set=pb.100064021966129.-2207520000.

Stančík „narazil“

Niekdajší štátny tajomník ministerstva zahraničia Andrej Stančík na Žilinkovu výzvu reagoval svojsky.

„Generálny omyl tejto koalície, pán Žilinka, je vskutku renesančný človek. Rieši geopolitiku, obranné dohody, cintoríny a najnovšie aj medveďa. Podporu SMERu, Republiky a SNS pri kandidatúre do volieb má zjavne istú,“ napísal Stančík na sociálnej sieti.

Diskutéri však pánovi poslancovi nič nedarovali a mnohí reagovali v zmysle, že keby medvede riešili kompetentní včas, nemusel sa tým zaoberať generálny prokurátor. Iní mu pripomenuli, kde sú hranice slušnosti voči generálnemu prokurátorovi.

Andrej Stančík, zdroj foto FB (@Andrej Stančík)

Podľa Naďa to Žilinka skoro zvládol

Demokrat Jaroslav Naď bol vo svojom vyjadrení menej stručný. Marošovi Žilinkovi dokonca ponúkol konštruktívnu kritiku na svoj spôsob a odporučil zmeny.

„Občania SR dôrazne apelujú na všetky kompetentné orgány verejnej moci, aby prijali také opatrenia, ktoré zabezpečia reálnu a účinnú ochranu života a zdravia obyvateľov Slovenska pred eskalujúcimi sa útokmi zaplatených ruských trolov a mafie,“  napísal Jaroslav Naď.

Sebeobrana alebo trestný čin? Za zabitie medvedice mu hrozí väzenie
Bývalý vojak zastrelil v Sučanoch medvedicu, ktorú stretol tvárou v tvár. Teraz mu hrozí väzenie, informuje spravodajská televízia TA3. V piatok 14. júla došlo k ďalšiemu stretnutiu človeka s medveďom, tentokrát naň však doplatilo divé zviera.... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Je aj Žilinka hoaxer?

Medveď hnedý je v týchto dňoch mimoriadne využívaný na tvorbu dezinformácií, šírenie strachu a paniky v súvislosti s jeho (možnými) útokmi na človeka.

Na túto tému reagujeme konkrétne v súvislosti s výskytom dezinformačných a hanlivých naratívov, ako je ochrana medveďa a následná genocída obyvateľstva či presadzovanie LGBT+,“ uvádza stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Zoznam.sk | Ilustračná foto.

„Medveďa hnedého v lesoch bežne nestretnete, ide skôr o raritu. Medveď hnedý býva zväčša plachý a kontaktu s ľuďmi sa vyhýba. Ide však o lesné zviera. Nie je preto vylúčené, že ho v jeho prirodzenom domove, v lese, stretnete. Medveďom hnedým hoaxeri pravidelne strašia v určitých časových frenkvenciách. Raz zdieľajú video grizlyho v Kanade, inokedy medveďa z Číny. Medveďom hnedým sa bezodkladne zaoberá aj polícia, ak dôjde k ohrozeniu človeka, no treba povedať, že k takýmto situáciám dochádza ojedinele,“  myslí si admin stránky s tým, že medveď je síce veľký, môže byť za určitých okolností aj nebezpečný, ale na boj proti zdravému rozumu ho využívať nemožno.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik