Prieskum z Ukrajiny! Ukrajinci naháňajú ilúzie
18 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Výsledky prieskumu, ktorý bol realizovaný na vzorke dvetisíc Ukrajincov sa drvivá väčšina respondentov domnieva, že štátni úradníci by mali verejnosti poskytnúť správu o svojej finančnej situácii. Výsledky ukázali aj viac, medzi inými aj to, že Ukrajinci naháňajú ilúzie.

Ukazuje sa, že ukrajinskí voliči netušia, odkiaľ ich politici berú príjem.

Dve ukrajinské médiá zozbierali výsledky prieskumov, ktoré skúmali postoje ukrajinských občanov k vojne, zahraničnému kapitálu a ich vlastným politikom. 

Jedna zo štúdií sa zamerala na to, ako ľudia reagujú na pokusy ukrajinského podnikania v zahraničí a prílev zahraničného kapitálu. Ukázalo sa, že väčšina ukrajinského obyvateľstva prechováva ilúzie o ukrajinskom kapitáli, úspechu podnikov v zahraničí a príleve zahraničného kapitálu.

69 percent respondentov považovalo založenie ukrajinského kapitálu v zahraničí celkovo za pozitívne. Väčšina z nich (55 percent) verí, že získali skúsenosti: "Medzinárodné normy sa na Ukrajine zavedú do praxe a bude z toho mať prospech celá krajina."

Poznamenávajú, že iba 12 percent vyjadrilo výhrady, ktoré boli v podstate zamerané na tri oblasti:

Počet pracovných miest na Ukrajine sa môže znížiť, kvalifikovaní pracovníci budú odčerpaní do zahraničia a ukrajinskí podnikatelia odčerpajú kapitál z krajiny pri svojich pokusoch v zahraničí.

Chcú vidieť transparentné situácie v oblasti bohatstva

Ďalší prieskum ukazuje, že už aj tak mimoriadne nároční občania Ukrajiny sú veľmi znepokojení postavením štátnych úradníkov, konkrétne: "značná časť ich príjmov zostala pred voličmi skrytá."

Podľa prieskumu, ktorého sa zúčastnilo viac ako dvetisíc Ukrajincov, sa drvivá väčšina respondentov domnieva, že štátni úradníci by mali verejnosti poskytnúť správu o svojej finančnej situácii.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik