"Prezident" Rizman okomentoval samit vo Vilniuse
18 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Samit NATO v litovskom Vilniuse bol výnimočný! Píše na sociálnej sieti partner prezidentky SR, Zuzany Čaputovej, Juraj Rizman, ktorý sa spolu s ňou na samite NATO vo Vilniuse zúčastnil. 

Partner Zuzany Čaputovej sa vyjadril na sociálnej sieti, kde zdieľal aj spoločné fotografie.

"Nemyslím teraz to, že do aliancie vstúpilo Fínsko, pri stole sedelo Švédsko a spustili sa nové formáty spolupráce s Ukrajinou. Nemyslím ani nové obranné plány a posilnenie našej, slovenskej obranyschopnosti. Hovorím o tom, ako sa 500-tisicový Vilnius a 2,8 miliónová Litva vytiahli a odprezentovali. Výborná organizácia, bohatý pracovný, kultúrny aj spoločenský program, neuveriteľná miera podpory Ukrajiny a všade viditeľná národna hrdosť a odhodlanie brániť svoju slobodu a demokraciu proti hrozbe z Ruska," napísal Rizman na sociálnej sieti

"Litovci nemajú pochybnosti. Nie sú geopoliticky dezorientovaní. Nedovolili ruskej propagande klamať masy," dodal.

"V celej histórii čelili nájazdom Rusov, majú bolestivú skúsenosť so sovietskou okupáciou, dlho pred anexiou Krymu a útokom na Ukrajiny upozorňovali na riziká ruskej neoimperiálnej politiky a dnes patria k najväčším podporovateľom Ukrajiny a stúpencom EÚ a NATO. Vedia, že ak sa Rusov nepodarí zastaviť na Ukrajine budú pobaltské štáty ďalšie na rade. Práve preto dobre chápu význam aliancie, naše spoločnej obrany, ale aj európskej integrácie. Myslím, že od Litvy sa môžeme v mnohom inšpirovať!" vysvetlil Rizman.

"Vďaka Vilnius! Vďaka Litva!" Skonštatoval na sociálnej sieti.

Facebook@Juraj Rizman

Zhodnotila aj Zuzana Čaputová

Samit Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse bol pre prezidentku Zuzanu Čaputovú predovšetkým o ochrane slovenských záujmov na východnom krídle tejto organizácie. Vrcholná schôdzka podľa nej priniesla pre Slovensko "takú úroveň ochrany, akú sme doposiaľ pre našich občanov nikdy nemali", informuje TASR.

Na dvojdňovom podujatí (11. a 12. 7.) v litovskom hlavnom meste Vilnius sa podľa Čaputovej stretla väčšina demokratického a ekonomicky najsilnejšieho sveta, ktorého je Slovensko súčasťou.

"Je to veľmi dôležité, pretože sme súčasťou skupiny krajín, ktoré nám poskytnú ochranu, keby to bolo potrebné," zdôraznila.

Ako pripomenula, okrem 31 členov Aliancie bolo na samite zastúpené aj Švédsko, ktoré sa má stať jej súčasťou onedlho, ako aj štyri krajiny indicko-tichomorského priestoru - Nový Zéland, Austrália, Japonsko a Južná Kórea.

Čaputová o samite Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse
Samit Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse bol pre prezidentku Zuzanu Čaputovú predovšetkým o ochrane slovenských záujmov na východnom krídle tejto organizácie. Vrcholná schôdzka podľa nej priniesla pre Slovensko "takú úroveň ochrany, akú sme... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Reagoval aj Eduard Chmelár

"Priatelia, pred chvíľou som dopozeral tlačovú konferenciu Zuzany Čaputovej po návrate zo summitu NATO a musím vám povedať, že sa tu už pol hodiny váľame od smiechu, čo za nezmysly a hlúposti natárala," reaguje politológ Eduard Chmelár na tlačovú konferenciu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa vrátila zo samitu Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse.

Politológ: Oklamali nás! Čaputová sa vrátila s ho..m zadkom
"Priatelia, pred chvíľou som dopozeral tlačovú konferenciu Zuzany Čaputovej po návrate zo summitu NATO a musím vám povedať, že sa tu už pol hodiny váľame od smiechu, čo za nezmysly a hlúposti natárala," reaguje politológ Eduard Chmelár na tlačovú... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Po samite NATO v Litovskom Vilniuse je mnoho nasr.., no, nasrdených. Počnúc zeleným mužikom z Kyjeva cez podráždený Kremeľ až po paradoxne tých najmenej zúčastnených - občanov Slovenska, riadeného protislovenskou mocou. Spokojné je NATO a USA, biznis beží ďalej, príspevky na NATO sa zvýšia a Zelenského opili rožkom.

A mnohí mali aj krásny letný výlet v rozjasanej družine trápnej imitácie dávnej britskej "železnej lejdy" v podobe slovenskej Zuzany z pionierskeho paláca. Výlet po perle severu, letecký, so zjavne hradenými nákladmi. Aj keď, moje dovolenkové predstavy sú iné, ako pristávať na letisku, po ploche ktorého sú rozostavané batérie Patriotov. A ducha mi nerozjasnil ani záber kamery jednej z našich komerčných televízií, ktorý na palube slovenského špeciálu, kúpeného od arabského šejka, ukazoval družný rozhovor dvoch mladých dám s "matkou predstavenou" v prezidentskom salóniku lietadla. Ich identitu sa mi doteraz nepodarilo vo verejných zdrojoch vyhľadať, dokonca nechýbala ani autorovi reportáže so spomínaným záberom.

Zelenskému za účasti slovenského "prezidenta" povedali - sadni!
Po samite NATO v Litovskom Vilniuse je mnoho nasr.., no, nasrdených. Počnúc zeleným mužikom z Kyjeva cez podráždený Kremeľ až po paradoxne tých najmenej zúčastnených - občanov Slovenska, riadeného protislovenskou mocou. Spokojné je NATO a USA,... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik