Mažgút zo SMER - SSD pobúrený a v šoku! (VIDEO)
18 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ján Mažgút pri pondelkovej prechádzke Bratislavou ostal v šoku – v deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR visela na budove magistrátu hlavného mesta dúhová vlajka. Mažgúta to pobúrilo a vo vyjadrení na sociálnej sieti upozornil na fakt, že v takýto významný deň mala na tomto mieste viať slovenská vlajka.

Mažgút pritom hovorí o tom, že keď pred pár rokmi urobil predseda banskobystrickej VÚC niečo podobné, tlač sa predbiehala v kritike. Ako podobné to vníma preto, lebo extrém je extrém a je jedno, na ktorej strane politického spektra. Nepáči sa mu tiež fakt, že v hlavnom meste SR je potláčané všetko, čo súvisí s patriotizmom. Na mysli má aj zrušenie osláv Dňa zvrchovanosti v Rači, o ktorom informovala bratislavskej organizácie Smeru-SSD.

Pobúrený

„Práve dnes, 17. júla, keď si pripomíname jeden z najdôležitejších historických momentov našej štátnosti – Deklaráciu o zvrchovanosti SR sa progresívne vedenie nášho hlavného mesta rozhodlo vyvesiť namiesto štátnej vlajky toto tu,“ hovorí Mažgút vo videu ukazujúc na dúhovú vlajku vejúcu nad vstupom do magistrátu.

Kramplová z SNS: Udržme si slovenskú zvrchovanosť!
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová na pozadí udalostí z uplynulých rokov pripomína, aké dôležité je nie len pripomínať, ale zvlášť udržať si vlastnú štátnu zvrchovanosť. Tú si každoročne pripomíname 17. júla. V tento deň v roku 1992 bola vtedy... Čítať ďalej
18 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Toto tu už bolo

„Pamätám si, ako sa v minulosti novinári doslova predbiehali v mediálnej poprave istého banskobystrického župana, ktorý si dovolil niečo podobné. Vnímam to podobne a otvorene hovorím, že ja nie som zástancom žiadneho extrému, ani pravicového, ani liberálno-progresívneho. Som zástanca najmä zdravého rozumu a udržiavania našich národných a kultúrnych hodnôt a odkazov,“ pripomína Mažgút situáciu, kedy Kotleba na svoj úrad v deň SNP vyvesil čiernu vlajku.

Nežiadúci patriotizmus

„Som zhnusený a znechutený. Žiaľ, musíme si zvykať, a obzvlášť asi tu, v našom hlavnom meste, že každý jeden počin, ktorý súvisí s nádychom patriotizmu a vecí týkajúcich sa štátu a národa, je úradne ignorovaný, ba priam až zakazovaný,“ konštatuje Mažgút.

O čom hovorí?

"Priatelia, mrzí nás to, ale dnešná vatra a oslava sviatku zvrchovanosti je zrušená zo strany mestskej časti Bratislava-Rača. Žiadna oslava dnes v Rači teda nebude,“ uviedla bratislavská stránka Smeru-SSD bratislavskí smeráci na svojom facebooku.

„Sme z toho sklamaní, pretože vieme, že sa vás/nás veľa chystalo prísť a osláviť dnešný sviatok.  Nevieme s tým žiaľ nič urobiť, pretože sme sa to aj my dozvedeli dnes,“ píše organizácia Smeru v Bratislave.

Rača ZRUŠILA smerákov!
Bratislavská mestská organizácia Smeru-SD informovala, že oslava zvrchovanosti, ktorá sa mala uskutočniť dnes (17. júla) v amfiteátri v bratislavskej Rači, sa nakoniec nebude konať. "Priatelia, mrzí nás to, ale dnešná vatra a oslava sviatku... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik