Ivan Mego: Príde najlepšie vyzbrojená mafia na svete (VIDEO)
19 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Novinár Ivan Mego je známy aj tým, že sa vo svojej kariére zameriava aj na organizovaný zločin a medializované prípady slovenských „mafiánov“. Písal o odsúdených černákovcoch a dokonca on bol ten, kto Jánovi Kuciakovi posunul tému organizovaného zločinu. Dlhodobo upozorňuje na fakt, že ukrajinská mafia je vďaka dodávkam zbraní zo Západu najlepšie vyzbojená.

Pred vstupom do EÚ a jej Schengenského priestoru aj Slovensko do ochrany hraníc s Ukrajinou nalialo obrovské zdroje. Účelom bolo práve zabrániť aj prenikaniu organizovaného zločinu, pričom v tejto oblasti práve Ukrajina nemala príliš dobrú povesť. O ukrajinskej mafii zarábajúcej priamo pred očami cudzineckej polície robila reportáže aj Zuzana Kovačič Hanzelová. Reportér Ivan Mego bol jedným z mála novinárov, ktorí už pred rokom otvorene hovorili o tom, že vyzbrojovanie Ukrajiny má aj odvrátenú tvár – zbrane končia v rukách mafie, ktorá s nimi rozhodne nemá pekné úmysly.

Milióny naliate do ochrany hraníc

Kým sme vstúpili do Európskej únie, do ochrany zhruba stokilometrovej hranice Slovensko vložilo okrem obrovského úsilia, aj nemalé peniaze. A to všetko v ochrane pred organizovaným zločinom, ktorý si aj tak svoje cesty vždy nájde – pašeráci všetkého možného využívali lietadlá, ale aj podzemné tunely.

Politológ o Hamranovi: POLITICKÝ PARAZIT, ktorý je tam len z milosti Matoviča a Mikulca! (VIDEO)
Hamranova arogancia nemá hraníc, myslí si politológ Roman Michelko. Dodáva, že súčasného policajného prezidenta sa podľa neho už stráni každý slušný policajt. V médiách a spoločnosti stále rezonuje spor medzi ministrom vnútra Ivanom Šimkom a... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Písala o nej aj ZKH

Ešte ako reportérka RTVS sa Zuzana Kovačič Hanzelová venovala sérii reportáží, v ktorých hovorila aj o ukrajinskej mafii pôsobiacej doslova pred očami cudzineckej polície.

„Tento problém sa nevyriešil v roku 2017 a nevyrieši sa ani po roku 2020,“konštatovala vtedy Kovačič Hanzelová vo svojom statuse, kde opisuje, ako to priamo pred cudzineckou políciou v Bratislave fungovalo už pred rokmi.

To, čo príde, sa nám páčiť nebude

Novinár Ivan Mego ešte v júni pred rokom upozornil na fakt, že ukrajinská mafia sa ešte len prejaví. Slovensko podľa neho nemá takú tú ozajstnú mafiu, ktorá by fungovala v uliciach.

„Je len otázkou času, kedy sa tu usídli nejaká vetva ukrajinskej mafie, ktorá je úplne iná, ako boli tie naše, sovenské,“ konštatuje prekvapivo Mego. Pravda, prekvapivo na novinára z tej skupiny, ktorá za empatiu s vojnou sužovanými Ukrajincami skryje aj organizovaný zločin.

Ako vši pod chrastou

„Oni sú veľmi agresívni, po vojne budú strašným spôsobom vyzbrojení. Ich biznis je ozajstný biznis mafie – to je biele mäso, orgány, zbrane, drogy. Ich spôsoby dosahovať výsledky, ochraňovať svoje územia a tak ďalej, sú brutálne. Tá hrozba je obrovská. Budú tu podnikať, založia si rôzne kluby, to sa ukáže. Je viac, než isté, že tí ľudia sú už dnes v Európe,“ hovoril Mego.

Žilinka rieši medvede. Demokrati riešia Žilinku
Ťažko povedať, či si páni z Demokratov uzurpovali medvede, ako predvolebnú tému, alebo je to len šanca, ako si „podať“ generálneho prokurátora. Ten sa totiž vyjadril k situácii s medveďmi, ktorá začína byť už nie kritická, ale neúnosná. Hoci je... Čítať ďalej
18 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Dobre vyzbrojení

„Zbraňami, ktorými disponujú z tejto vojny, lebo dnes už sú informácie, že obrovské množstvo zbraní na Ukrajine skončilo v rukách mafie. Bude to asi najlepšie vyzbrojená mafia na svete, ktorá ale z predaja týchto zbraní bude mať ešte aj peniaze.

Už dnes sa objavili na trhu tie známe Javeliny (FGM 148 Javelin, pozn. red), ako keby protipancierové päste, ktoré majú navádzanie na teplo. Tieto zbrane zmenia spôsob ochrany ľudí, lebo nebude možné chrániť osobu v nejakom obrnenom autíčku, lebo ten Javelin ho proste rozmetá na kusy,“ vysvetľuje Mego s tým, že ak niekto chce nejaký skutok vykonať, takéto zbrane budú na trhu veľmi ľahko dostupné.  

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik