...a znova o vojenskej podpore Kyjeva
19 | 07 | 2023 I Milan Laca

Šéf Pentagonu otvoril "Rammstein": Teraz je kľúčový moment vo vojne.

Americký minister obrany Lloyd Austin, ktorý otvoril 14. stretnutie kontaktnej skupiny pre otázky obrany Ukrajiny online, vyhlásil, že spojenci sa nezastavia, kým Ukrajina nedostane zbrane a muníciu, ktoré potrebuje.

Kľúčová chvíľa 

Ako píše "Európska pravda", Austin vyhlásil:  „Ruská vojna trvá už viac ako 500 dní, je úplne nevyprovokovaná, zbytočná a nespravodlivá. ... Po viac ako roku vojny celý svet vidí, že Rusko nie je schopné dosiahnuť ciele svojej útočnej vojny. Ukrajinská protiofenzíva predstavuje kľúčový moment v tejto tragickej vojne. Ozbrojené sily prevzali iniciatívu pri obnovení kontroly nad suverénnym územím Ukrajiny.“ Pripomenul, že ukrajinský boj za slobodu je maratón, nie šprint.

Pavol V. Podolay: Zelenského bolí hlava
Niekdajší nemecký poslanec Podolay sa tej Zelenského bolesti hlavy vôbec nečuduje. Myslí si totiž, že ukrajinský prezident bol naivný a na celej čiare prehral so všetkými masťami mazaným západom. Podolay si myslí, že Nato sa vo Vilniuse elegantne... Čítať ďalej
18 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Dali sme a dáme!

"Dodali sme Ukrajine kľúčové zbraňové systémy, muníciu a nechystáme sa prestať. Nenechajme sa oklamať, budeme pokračovať v našom úsilí dať Ukrajine to, čo potrebuje a naďalej budeme podporovať obrancov Ukrajiny, ako to bolo od samého začiatku ruskej invázie“, povedal Austin.  Členovia kontaktnej skupiny budú podľa neho naďalej poskytovať výcvik a výstroj pre ozbrojené sily, aby im v budúcnosti pomohli brániť Ukrajinu a odolávať agresii.  "Ukrajina bojuje o svoju existenciu, v stávke je veľmi veľa, ale táto kontaktná skupina sa nikdy nevyhýbala výzvam. Spojené štáty budú podporovať Ukrajinu, kým to bude potrebné, rovnako ako všetci členovia tejto kontaktnej skupiny", vyhlásil Lloyd Austin.

Ešte nejaká miliarda

Spojené štáty môžu v najbližších dňoch oznámiť nový balík vojenskej pomoci Ukrajine vo výške 1,3 miliardy dolárov. Denník  „ European Truth “, ktorý sa odvoláva na Reuters, píše, že  sa očakáva, že nový balík americkej vojenskej pomoci Ukrajine bude zahŕňať protivzdušnú obranu, protidronové systémy, výbušné drony a muníciu. Podľa agentúry Reuters tieto prostriedky Ukrajina získa prostredníctvom programu „Ukraine Security Assistance Initiative“ (USAI), ktorý umožňuje administratíve prezidenta USA nakupovať zbrane od priemyslu, namiesto ich presunu zo skladov americkej armády.

Zomrú tisíce... "Vďaka" kazetovým bombám
Global Times: USA pošlú kazetovú muníciu ukrajinským ozbrojeným silám, aby oddialili nevyhnutnú porážku Ukrajiny. Rozhodnutie Joea Bidena poslať kazetovú muníciu ukrajinským ozbrojeným silám, naznačuje neochotu priznať porážku na Ukrajine, napísal... Čítať ďalej
18 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme