Sebeobrana alebo trestný čin? Za zabitie medvedice mu hrozí väzenie
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Bývalý vojak zastrelil v Sučanoch medvedicu, ktorú stretol tvárou v tvár. Teraz mu hrozí väzenie, informuje spravodajská televízia TA3.

V piatok 14. júla došlo k ďalšiemu stretnutiu človeka s medveďom, tentokrát naň však doplatilo divé zviera. Incident sa odohral v katastri turčianskej obce Sučany.

Samica medveďa hnedého sa dostala do tesnej blízkosti muža, ktorý v minulosti pracoval ako vojak. Ten mal pri sebe krátku guľovú zbraň, z ktorej v strachu o svoj život a zdravie do zvieraťa vystrelil.

Prípad bol nahlásený Zásahovému tímu pre medveďa hnedého, ktorý sa vybral postrelenú medvedicu hľadať. Po určitom čase bola objavená bez známok života.

Podľa Zásahového tímu pre medveďa hnedého - Západ išlo s najvyššou pravdepodobnosťou o samicu, ktorá sa už dlhšiu dobu pohybovala po Sučanoch. Videná bola predovšetkým v okolí Fatranskej ulice, kde lovila hydinu a kŕmila sa na ovocných stromoch a kroch.

Strelcovi, ktorý nad obcou Sučany usmrtil medvedicu hrozia dva roky za mrežami. Polícia automaticky spustila vyšetrovanie trestného činu - Porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Dôležité bude, ako vyšetrovateľ v tomto prípade posúdi mieru nutnej obrany. 

AKTUÁLNE MEDVEĎ opäť napadol ČLOVEKA!
Dnes ráno (15. júla) došlo k útoku medveďa na muža v Hradskej hore pri Liptovskom Hrádku v lokalite Maša-Červený kút. Muža s viacerými zraneniami previezli záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, informujte o tom liptov112.sk. Podľa... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik