Vladimir Putin vymenoval Prigožinovho nástupcu
16 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Keď sa Wagnerova skupina koncom júna vzbúrila, v ruskej politike to vyvolalo silné napätie.  Zdá sa, že Jevgenij Prigožin môže byť čoskoro odstránený zo žoldnierskej armády. Ruský prezident Vladimir Putin hovoril v rozhovore pre ruské noviny Kommersant o tom, koho navrhol za nového šéfa Wagnerovej skupiny, píše maďarský portál Index.

Prigožinova Wagnerova skupina obrátila svoje zbrane proti ruskej vláde 23. júna. Po povstaní Prigožin odišiel do Bieloruska, ale neskôr sa vrátil do Moskvy, kde sa stretol aj s Vladimírom Putinom.

Wagnerove povstanie vytvorilo obrovské vlny v ruskej politike, a preto sa Kremeľ snaží odstrániť Jevgenija Prigožina z Wagnerovho vedenia.

Vladimir Putin predtým povedal, že Wagnerova skupina z právneho hľadiska neexistuje.

Podľa najnovších informácií

VLADIMÍR PUTIN NAVRHOL, ABY WAGNEROVU SKUPINU VIEDOL ANDREJ TROSOV, VYSOKO POSTAVENÝ ŽOLDNIER ZNÁMY POD KRYCÍM MENOM "SEDOI"

CNN o tom informoval denník Kommersant.

Poznamenali, že na stretnutí ruský prezident odporučil, aby Wagnerovi žoldnieri pokračovali v boji pod svojím veliteľom s kódovým označením "Sedoi" (sivovlasí). "Mnohí súhlasne prikývli, keď som to povedal," uviedol Putin.

Toto sa vie o Andrejovi Trosevovi

Andrej Trosev sa narodil v apríli 1953 v Leningrade, bývalom Sovietskom zväze, a bol priamo zapojený do vojenských operácií Wagnerovej skupiny v Sýrii.

Spojené kráľovstvo vo svojich sankciách od júna 2022 uvádza Andreja Nikolajeviča Troeva ako generálneho riaditeľa Wagnerovej skupiny. Podľa dokumentov vysoký žoldnier podporoval sýrsky režim, bol členom milície a potláčal sýrske obyvateľstvo.

Je tiež veteránom vojny v Afganistane, za ktorú bol dvakrát vyznamenaný najvyšším ruským vyznamenaním, Rádom Červenej hviezdy.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik