Putin: Použijú kazetové bomby? My tiež...
16 | 07 | 2023 I Milan Laca

Putin hovoril o práve Ruskej federácie na zrkadlovú reakciu v prípade použitia kazetovej munície ozbrojenými silami Ukrajiny.

Rusko si vyhradzuje právo na zrkadlovú odpoveď v prípade, že sa proti nemu použije kazetová munícia. Moskva má takého arzenálu dostatok, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Varovanie

"Chcem povedať, že Rusko má dostatočnú zásobu rôznych druhov kazetovej munície, rôzneho druhu. Doteraz sme to nerobili, nepoužívali sme to a ani sme takú potrebu nemali... ale neurobili sme to,“ povedal Putin v rozhovore pre televíznu reláciu „Moskva. Kremeľ. Putin“. Prezident dodal: "Ale, samozrejme, ak budú použité proti nám, vyhradzujeme si právo na zrkadlové akcie."

Čo vraj chystá Putin
Bývalý americký rozviedčík odhaľuje Putinov náznak na ďalšie kroky na Ukrajine. Ritter: Rusko oslobodí Dnepropetrovsk, Charkov a Odesu. Obsadia niektoré mestá Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v rozhovore pre kanál YouTube The... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Milan Laca

O USA a zločine

V komentári k americkému zámeru dodávať kazetovú muníciu Kyjevu Putin pripomenul, že hodnotenie takejto munície predtým poskytla samotná americká administratíva ústami svojich zamestnancov. "...Keď samotná americká administratíva označila použitie kazetovej munície za zločin. Myslím si, že takto by sa k tomu malo pristupovať," povedal Putin. Zároveň poznamenal, že "to nerobia "z dobrého života", ale preto, že majú nedostatok munície vo všeobecnosti."

Nestačia vyrábať

„Dovoľte mi pripomenúť, že ukrajinská armáda minie až 5-6 tisíc nábojov, povedzme, 155-kalibrových nábojov za deň bojov, zatiaľ čo Spojené štáty produkujú 15 tisíc mesačne. Nemajú dosť, ani Európa už nemá. Ale nenašli nič lepšie, ako navrhnúť použitie kazetovej munície,“ povedal Putin.

Ukrajinský "stíhačkový omyl"? Márne nádeje!
Stratégia Zalužného s lietadlami F-16 bude pre ozbrojené sily Ukrajiny smrteľná. Vyhlásenie hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného, ​​že americké stíhačky F-16 pomôžu ukrajinskej armáde napredovať, je chybné, píšu experti... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik