Nové boje na fronte
18 | 07 | 2023 I Milan Laca

Rusi zlikvidovali ukrajinské drony nad Krymom.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo zostrelenie deviatich bezpilotných lietadiel, ktorými sa ozbrojené sily Ukrajiny  pokúsili zaútočiť na objekty v oblasti Sevastopoľa. "Dnes ráno bol zmarený pokus kyjevského režimu o teroristický útok siedmich bezpilotných lietadiel a dvoch bezpilotných poloponorných člnov na objekty na území polostrova Krym pri meste Sevastopoľ," dodalo ruské ministerstvo obrany. "V dôsledku zmareného teroristického útoku nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám," uvádza sa vo vyhlásení.

Masívny útok 

Guvernér Sevastopoľa Michail Razvožajev vyhlásil, že "útok bol masívny a dlhotrvajúci. Naša armáda pracovala na všetkých cieľoch nad morom a na ceste do zálivov." Podľa guvernéra, "celkovo boli túto noc zostrelené 2 drony a 5 bolo potlačených silami elektronického boja.  

Čo vraj chystá Putin
Bývalý americký rozviedčík odhaľuje Putinov náznak na ďalšie kroky na Ukrajine. Ritter: Rusko oslobodí Dnepropetrovsk, Charkov a Odesu. Obsadia niektoré mestá Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v rozhovore pre kanál YouTube The... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Milan Laca

Rúské útoky

"Ruská armáda útočí na pozície ukrajinskej armády v smere Južný Doneck, Záporožie, Kupjansk a Cherson, vyhlásil oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Útoky sa zamerali na ničenie skladov, techniky, vozidiel, aj živej sily. Straty ukrajinskej armády dosiahli asi 400 ľudí.

Strohé ukrajinské informácie  

Ukrajinské médiá len stroho informujú o ruských útokoch, bez podrobností: 

V noci 16. júla ruskí okupanti vystrelili na Charkov raketami S-300, došlo k malým škodám, ale bez obetí, povedal šéf OVA Oleg Synegubov. Dve rakety vybuchli vo vzduchu, ďalšie dve  dopadli na zem na štadión a na povrch vozovky v okrese Ševčenkiv.

Ruskí útočníci zaútočili na Kramatorsk v Doneckej oblasti v noci 16. júla, boli tam škody. Zasiahli priemyselný podnik. Poškodené boli priemyselné priestory a autá.

Miestni obyvatelia a ruskí propagandisti hlásia výbuchy v Luhansku. Ruská propaganda už uviedla, že Ozbrojené sily Ukrajiny údajne zasiahli Luhansk. Miestni obyvatelia hlásia sériu výbuchov.

Ukrajinský "stíhačkový omyl"? Márne nádeje!
Stratégia Zalužného s lietadlami F-16 bude pre ozbrojené sily Ukrajiny smrteľná. Vyhlásenie hlavného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného, ​​že americké stíhačky F-16 pomôžu ukrajinskej armáde napredovať, je chybné, píšu experti... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik