Joe Biden rozzúril Kim Čong-una
16 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Juhokórejská, japonská a americká armáda usporiadali v nedeľu vojenské cvičenia pri pobreží Kórejského polostrova. Počas operácie strany praktizovali protibalistickú raketovú obranu po tom, čo Severná Kórea úspešne spustila zbraň tohto typu.

Armády počas cvičenia okrem iného používali torpédoborec vybavený systémom protiraketovej obrany Aegis.

Vďaka silnej reakčnej schopnosti našich armád a úzkej spolupráci medzi stranami môžeme účinne reagovať na jadrové hrozby a odpaľovanie rakiet zo strany Severnej Kórey – uviedli účastníci konania, podľa maďarského portálu INDEX.

Operácia prišla niekoľko dní po tom, čo Severná Kórea tento týždeň úspešne odpálila medzikontinentálnu balistickú raketu (ICBM) Hwaseong-18.

Spojené štáty, Japonsko a Južná Kórea naposledy usporiadali spoločné vojenské cvičenia v apríli.

Vo štvrtok vzdušné sily juhokórejskej a americkej strany uskutočnili cvičenia vrátane nasadenia strategického bombardéra B-52.

Pchjongjang podlieha sankciám OSN od začiatku jadrového programu Severnej Kórey v decembri 2006. Patrí medzi ne zákaz vývoja a testovania balistických rakiet, ale Pchjongjang len v minulom roku vykonal rekordný počet viac ako 70 raketových testov.

Pchjongjang sa v minulosti otvorene vyhrážal Washingtonu, pričom severokórejský vodca Kim Čong-un pred niekoľkými dňami varoval: "Silnejšia vojenská akcia by mohla byť podniknutá, ak Spojené štáty a ich regionálny spojenec Južná Kórea neopustia svoju nepriateľskú politiku."

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik