Časti TIEL boli ROZMETANÉ po okolí! Svedok prehovoril o BRUTÁLNEJ SMRTI dvoch cyklistov (FOTO)
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

K tragickej dopravnej nehode osobného auta s dvomi cyklistami z Maďarska došlo v nedeľu popoludní v Ábelovej v okrese Lučenec. Obidvaja cyklisti na mieste zomreli. Hrozivé chvíle opísal spolujazdec z auta, ktoré do nich narazilo.

 

„Doteraz som v šoku. Keď som vyšiel von z auta, videl som tam jednu končatinu, hneď som vzal telefón a volal som 112,“ uviedol spolujazdec pre TV Markíza.

„Kamarát išiel normálne, ako sa patrí. Neviem, mohol ísť nejakých 80. Nebudem klamať, nevidel som priamo asi koľko išiel. Zaregistroval som len jedného cyklistu. Nadchádzal si doľava, že ide rezať pravotočivú, bola to strašná rýchlosť. Ani som nevnímal, nezaregistroval, ako to je. Ani neviem, čo sa stalo,“ dodal.

Ako uvádza TV Markíza, podľa záberov na zničené auto museli ísť rýchlo. Časti bicyklov, ale aj končatín, boli rozmetané po okolí.

Cyklisti schádzali z kopca, vodič jazdil opačným smerom. “Oni išli rýchlo z toho kopca, on išiel rýchlo, no a proste sa už nemohli vyhnúť. V tej neprehľadnej zákrute,” priblížil pre TV JOJ Jaroslav Maslen, starosta Ábelovej.

Zdroj: FB/Polícia Banskobystrický kraj
Zdroj: FB/Polícia Banskobystrický kraj
Zdroj: FB/Polícia Banskobystrický kraj
Zdroj: FB/Polícia Banskobystrický kraj
Zdroj: FB/Polícia Banskobystrický kraj

 

Čo bolo presnou príčinou nehody, vyšetruje polícia. “Podľa predbežných informácií z miesta nehody auto Hyundai Santa Fe, ktoré viedol 34-ročný vodič, narazilo do cyklistov, občanov Maďarska, vo veku 53 a 41 rokov. Utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli,” uviedla polícia.

PRIPRAVTE SA! Slovensko v pondelok potrápia búrky i vysoké teploty
Počas pondelka sa môžu na Slovensku vyskytnúť búrky. Pre časť územia sú počas popoludnia vydané aj výstrahy pred vysokými teplotami. V okresoch Levice, Trebišov, Michalovce, Veľký Krtíš, Rimavská Sobota a Lučenec až druhý stupeň výstrahy. Slovenský... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik