Požiar pri bratislavskom letisku sa podarilo lokalizovať (VIDEO)
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Požiar poľa v blízkosti Letiska M. R. Štefánika v Bratislave sa krátko po 17.30 h hasičom podarilo lokalizovať. Informovala o tom Bianka Královičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na mieste sa nachádza aj poľnohospodárska technika, ktorá pomáha s rozorávaním pôdy.

Ide o požiar obilia na koreni, ktorý zasiahol kataster obce Most pri Bratislave a bratislavskej mestskej časti Vrakuňa.

Požiar zasiahol plochu s rozlohou približne 120 hektárov. Na mieste zasahuje viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z okolitých obcí, ktorí naďalej vykonávajú likvidačné práce.

"Aktuálne sa na mieste nachádzajú viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí sa snažia požiar trávnatého porastu eliminovať," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Polícia upozorňuje obyvateľov priľahlých mestských častí a obcí, aby nevychádzali von a neotvárali okná.

Starosta bratislavskej mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc vyzýva obyvateľov obyvateľov, aby sa nešli pozerať na požiar, pretože tým sťažujú prácu záchranných zložiek. Uviedol to na sociálnej sieti.

AKTUÁLNE Šialená rýchlosť spôsobila VÁŽNU NEHODU! Zasahuje VRTUĽNÍK (FOTO)
Na horskom priechode Šturec dnes podvečer došlo k vážnej dopravnej nehode. Za Horným Harmancom smerom na Turčianske Teplice havaroval motorkár. Na miesto vyslali všetky záchranné zložky, na pomoc bol privolaný aj vrtuľník, píše portál... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik