Matovičove Fiatky ešte ani nejazdia, UŽ ICH RIEŠI NAKA (VIDEO)
15 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Igor Matovič (OĽaNO) si po inšpiráciu na predvolebnú kampaň zašiel do Talianska. Symbolika, to je jedna z jeho vášní, navyše vie, že ľudia na to zaberajú, preto svoj boj proti domnelej mafii mieni jeho hnutie viesť z malých, 50-ročných Fiatiek. Nie každý, s kým Matovič spolupracuje, to zrejme s tou jeho antikorupčnou kampaňou myslí vážne.

Len pred pár dňami predseda hnutia OĽaNO na malej červenej fiatke dofrčal pred svojich facebookových sledovateľov, aby im vysvetlil, prečo Fiat 500 a ako sa dá vyhrať mesiac dobrovoľníctva pre OĽaNO. Vo videu nechýbal boj proti Smeru, Hlasu a korupcii. Zamestnanca jednej z firiem, ktoré mali zabezpečiť registráciu, preveruje NAKA – za urýchlenie procesu mal ponúknuť úplatok.

Fiatky a mafiáni

„Je to symbolické auto, na ktorom jazdili obyčajní Taliani, v čase, kedy im vládla mafia,“  predstavuje Igor Matovič „ikonu Talianska“, ktorá prichádza na Slovensko do boja „so SmeroHlasnou mafiou“. Vo videu predseda OĽaNO tiež hovorí o symbolike „päťstovky“ s tým, že Smer sa po troch rokoch fantastických vlád jeho hnutia bojí toho, že sa za voľby budú rozdávať 500-eurovky.

Veľký príbeh malých autíčok

Matovič sediac za volantom malej Fiatky vysvetľuje, ako chodili po Taliansku od dverí k dverám a pár takýchto áut zohnali, aby na nich OĽaNO brázdilo cesty. Lebo chcú odmeniť päťstoeurovkou každého, kto pôjde voliť. Ako dobrovoľník si auto môže užiť každý – stačí poslať návrh zaujímavého polepu pre kampaň OĽaNO na týchto autách.

Už ich rieši NAKA

Neprešli však ani dva dni a problém je na svete – Matovičove „činkvečento“ rieši Národná kriminálna agentúra. Na registráciu týchto áut totiž Matovičovo hnutie podľa Nového času využilo služby súkromných firiem. O podplatenie úradníka na okresnom súde sa mal pokúsiť zástupca jednej z nich.

Stále protikorupční

„Vzhľadom na to, že v hnutí interne nedisponujeme ľuďmi, ktorí sa v agende spojenej s dovozom starých áut zo zahraničia vyznajú, pre celú byrokraciu spojenú s ich dovozom a prihlásením sme si najali firmy, ktoré nám odporučili viacerí ľudia, ktorí sa dlhodobo venujú dovozu starých áut zo zahraničia,“   skonštatoval hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky, podľa ktorého sa stále držia zásady „padni, komu padni“ a ak je problém, OČTK nech konajú. Konateľ spoločnosti, ktorá zamestnáva zástupcu, ktorý mal podplácať tvrdí, že ho polícia nekontaktovala a o korupcii nevie.

Reprofoto / Video z Facebooku Igora Matoviča | Pred kameru líder OĽaNO dofrčal na červenej Fiatke 500

Firma zo Senca

„Vami uvedená vec je vyšetrovaná na odbore Bratislava NAKA Prezídia Policajného zboru. Aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie z dôvodu neprítomnosti vyšetrovateľa, ktorý túto trestnú vec vyšetruje,“   oznámila Zuzana Hrabovská. OĽaNO sa bráni, že o korupčných podozreniach netuší. Malo pritom ísť o urýchlenie procesu registrácie štyroch áut na Okresnom súde v Senci.

TAK DOPADLI MATOVIČ A OĽaNO! MUSIA MAZAŤ DESIATKY PRÍSPEVKOV A VIDEÍ ZO SIETÍ
Hnutie OĽANO a priatelia, ako aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. O neodkladnom opatrení, ktoré nariadil Okresný súd Trnava,... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik