Hlas-SD vyzýva na reguláciu medveďov: Budajova amatérska politika zlyhala! (VIDEO)
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Mimoparlamentný Hlas-SD vyzýva na reguláciu populácie medveďa hnedého. Je to podľa nich jediné riešenie premnoženia medveďov na Slovensku. Na sobotňajšej tlačovej konferencii to uviedol líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

"Cielená a oficiálna regulácia a preriedenie stavov na prijateľný stav taký, ktorý zvládne územie SR a výmera lesov," uviedol Pellegrini. Dodal, že nemôže byť tolerované, ak populácia medveďov nekontrolovateľne rastie a začína zasahovať aj do obývaných území.

Dôsledok Budajovej amatérskej politiky

"Minister Budaj zlyhal a toto je dôsledok jeho amatérskej politiky. Ľudia sú ohrození a vláda sa tým nezaoberá. Je čas začať konať, inak ľudia zoberú zodpovednosť do vlastných rúk " uviedol líder HLASu po rokovaniach  s predstaviteľmi ohrozených oblastí a poĺovníckeho združenia.

Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Roman Malatinec upozornil na nečinnosť štátu. "Spísali sme petíciu, rokovali s ministrom Budajom a nič sa nedialo. Vypýtajte si štúdiu od príslušných orgánov, ktorá potvrdzuje premnoženosť medveďa hnedého. Ekoteroristi riadia ministerstvo. Je v krajoch ohrozený cestovný ruch, ľudia nechodia na cyklotrasy a ozbrojujú sa. Zásahový tím, príde po incidente a je na smiech," uviedol vicežupan Malatinec.

Klamali v priamom prenose

"Budaj s Vlčanom hrali nepoctivú hru a tvrdili, že to neumožňuje európska legislatíva. Klamali," zdôraznil Malatinec.

Prezident Slovenskej poľovníckej komory Tibor Lebocký zdôraznil, že je neprijateľné, aby bol medveď pred človekom a jeho životom. "Treba vytvoriť jasný systém jeho regulácie. Nemôže sa stať, že jeho životným priestorom je intravilán," dodal.

AKTUÁLNE MEDVEĎ opäť napadol ČLOVEKA!
Dnes ráno (15. júla) došlo k útoku medveďa na muža v Hradskej hore pri Liptovskom Hrádku v lokalite Maša-Červený kút. Muža s viacerými zraneniami previezli záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, informujte o tom liptov112.sk. Podľa... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik