V Rusku si pohlavia meniť nebudú
14 | 07 | 2023 I Milan Laca
Ruský parlament prijal zákon, zakazujúci zmenu pohlavia.

Štátna duma schválila  v záverečnom čítaní zákon o zákaze zmeny pohlavia.

Široká zhoda...

Návrh zákona predložili v máji poslanci všetkých piatich frakcií Dumy, na čele s jej predsedom Vjačeslavom Volodinom. Autormi iniciatívy bolo „takmer 400 poslancov“.

Ruskí a bieloruskí športovci by podľa Hašeka nemali ísť na olympiádu
Štartovať by mali len tí, ktorí odsúdia ruskú agresiu na Ukrajine. Štáty Európskej únie by mali znemožniť medzinárodné štarty ruských športovcov propagujúcich režim prezidenta Vladimira Putina. Zároveň by mali zabezpečiť azyl pre ruských a... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale
Čo zakazuje
Zákon navrhuje zrušiť manželstvo, ak jeden z manželov zmenil pohlavie. Dochádza k zmenám Zákona o rodine, ktorý popisuje podmienky ukončenia manželstva. Ak existuje osvedčenie o tom, že došlo k zmene pohlavia, potom bude osobe zakázané adoptovať si deti.
Lekársky posudok
Zákon zavádza  tiež pravidlo, že záver o vykonaní opravy alebo zmeny v zázname o osobnom stave, vyhotovuje matričný úrad v prípade, že „lekárska komisia predoží  posudok orgánu pre tvorbu a realizáciu štátnej politiky a právnej regulácie v zdravotníctve“. Je tiež zakázané vykonávať lekárske zákroky, vrátane užívania liekov, zameraných na zmenu pohlavia.
Výnimka

Zmena pohlavia nezahŕňa lekárske zákroky, súvisiace s liečbou vrodených anomálií, genetických a endokrinných ochorení, spojených s tvorbou pohlavných orgánov u detí, na základe rozhodnutia lekárskej komisie. Postup pri vydávaní rozhodnutí a zoznam zdravotníckych organizácií schváli vláda Ruskej federácie.

Macron dostal poštou prst. ODREZANÝ A ZMRAZENÝ
Francúzsky prezident Emmanuel Macron dostal nechutnú poštu. Ktosi mu poslal odrezaný prst, píše server nemeckého denníka Bild. Macron si to ani nevšimol Do oddelenia korešpondencie Elyzejského paláca dorazila podľa servera denníka Bild nechutná... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme