V Európe je málo amerických vojakov, prídu ďalší
14 | 07 | 2023 I Milan Laca

Biden nariadil pripraviť tri tisíc záložníkov na nasadenie v Európe.

Americký prezident dal pokyn na posilnenie americkej prítomnosti na starom kontinente.
Vraj sa ešte nevie

Zatiaľ nie je úplne jasné, či šéf Pentagonu Lloyd Austin skutočne mieni v blízkej budúcnosti rozmiestniť do európskych krajín 3000 záložníkov.  Ako píše Politico, tento krok však dokazuje, že výcviková misia americkej armády v Európe, ako aj nasadenie niekoľkých nových brigád po začatí vojny na Ukrajine, viedli k zníženiu počtu personálu.

Orbán: Pozvanie Ukrajiny do NATO by spôsobilo ďalšiu SVETOVÚ VOJNU!
Pozvanie Ukrajiny do NATO by rozpútalo ďalšiu svetovú vojnu, takže spojenci sa na svojom summite vo Vilniuse právom zdržali takéhoto kroku, povedal v piatok pre Kossuth Radio maďarský premiér Viktor Orban. Západ chce vojnu! "Keby sme pridali... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Bezpečnostná operácia

Tlačová služba Bieleho domu potvrdila správy z médií. Uviedla, že Biden podpísal príkaz na nábor až 3000 záložníkov na účasť v operácii Atlantic Resolve, v oblasti operačnej zodpovednosti európskeho velenia ozbrojených síl USA. Podľa amerického prezidenta takéto opatrenia posilnia pravidelné jednotky ozbrojených síl USA. Budú môcť efektívne vykonávať operáciu Atlantic Resolve v oblasti zodpovednosti európskeho velenia a blízko nej.

Bude ich viac, ale ich viac nebude...

Hoci tento krok poskytne americkému európskemu veleniu "viac flexibility" pri obrane kontinentu, hovorca amerického európskeho velenia, kapitán Bill Speaks povedal, že to nezmení skutočnú veľkosť síl v Európe.

Operácia na pokračovanie

Operáciu Atlantic Resolve vykonávajú Spojené štáty od roku 2014, s cieľom posilniť východné krídlo NATO a vybudovať americkú vojenskú prítomnosť v Európe.

Biden si myslel, že ukrajinský prezident stojaci vedľa neho je Putin! Pozrite sa na Zelenského tvár! VIDEO
Joeovi Bidenovi sa na summite NATO vo Vilniuse nepodarilo správne vysloviť, alebo uhádnuť mená Ukrajiny a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Zelenskyj pritom stál na tlačovej konferencii priamo vedľa neho. Po sociálnych sieťach koluje... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme