Rafaj o vlastizrade prezidentky: Keď sa Čaputová pomýli, aj pravdu povie
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

KEĎ SI NIEKTO ŠLIAPE PO JAZYKU... Dôvodom na prehnaný optimizmus hlavnej veliteľky ozbrojených síl na hranici s propagandou má byť, že lídri schválili nové obranné plány, ktoré vraj pokrývajú aj Slovensko a vyčlenili konkrétne sily, ktoré by v prípade zhoršenia bezpečnostnej situácie prišli na obranu nášho regiónu. Takto reagoval na našu obrannú NESCHOPNOSŤ, ktorú zapríčinila vláda Eduarda Hegera, a nechtiac ju potvrdila prezidentka Čaputová po príchode zo samitu NATO, novinár a politik Rafael Rafaj (Republika) vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Kde je naša stála náhrada za darček poslaný Zelenskému?

No a práve tu je podľa Rafaja pes zakopaný, pretože ide len o "plánovanie", a aj ochrana by sa aktivovala podľa tohto len v prípade zhoršenej bezpečnostnej situácie.

Navyše, ak hovoríme o ochrane pred raketovým útokom, ťažko si predstaviť efektívny „presun“ na ochranu Slovenska, keďže tieto systémy (Patriot) majú limitovaný rádius ničenia letiacich cieľov. V medziach prakticky využiteľnej pravdepodobnosti zničenia cieľa je diaľkový dosah na lietadlá v stredných výškach 70-110 km, na lietadlá v malých výškach 15-50 km, upozorňuje politik.

"Lenže ono to v prípade krízy vyzerá úplne inak, čoho dôkazom je stiahnutie holandských, amerických a aj nemeckých protiraketových a protilietadlových batérií Patriot, hoci pôvodne mali byť plnohodnotnou a stálou náhradou za darček poslaný Zelenskému - náš protiraketový systém S-300, pretože každý si začne prednostne chrániť svoj vzdušný priestor," konštatuje Rafaj.

Vlastizrada pri amputovaní nášho obranného systému

Ďalšou nášľapnou mínou optimizmu našej hlavy štátu zo samitu je podľa Rafaja fakt, že by dokonca nešlo adresne ani o ochranu slovenského vzdušného priestoru (!), ale len o "koordinovanú" ochranu celej východnej hranice NATO, čo je široký priestor od severného Pobaltia, až po balkánske štáty na juhu Európy.

Politik upozorňuje aj na to, že keďže batérie Patriot majú tiež limitovaný efektívny rozostup, museli by ich byť minimálne sto v jednej línii, a to je vysoko nepravdepodobná kapacitná možnosť.

"Takže pravdu budú mať tí, čo hovoria o vlastizrade pri amputovaní nášho systému a presunu na likvidáciu na Ukrajinu. A možno to je pravý dôvod, prečo si prezidentka šliape po jazyku – aby si zachránila vlastný krk," uzavrel Rafael Rafaj.

Politológ: Oklamali nás! Čaputová sa vrátila s ho..m zadkom
"Priatelia, pred chvíľou som dopozeral tlačovú konferenciu Zuzany Čaputovej po návrate zo summitu NATO a musím vám povedať, že sa tu už pol hodiny váľame od smiechu, čo za nezmysly a hlúposti natárala," reaguje politológ Eduard Chmelár na tlačovú... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme