Putin povedal, že cudzie tanky horia lepšie ako sovietske
13 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Putin povedal, že cudzie tanky horia lepšie ako vozidlá sovietskej výroby

Zahraničné tanky horia lepšie ako vozidlá sovietskej výroby, povedal ruský prezident Vladimir Putin na kanáli Rossija 24 .

"A horia rovnako ako všetky ostatne. Ešte lepšie ako ostatné,  napríklad známe T-72 sovietskej výroby ," povedal.

Putin poznamenal, že „od včerajšieho večera bolo len od 4. júna zničených 311 tankov“, značná časť z nich je západnej výroby, vrátane Leopardov.

Ozbrojené sily Ukrajiny nechcú používať cudzie tanky

Ukrajinská armáda často odmieta použiť cudzie tanky, pretože sú prioritným cieľom ruských ozbrojených síl, povedal  Putin. "Môžem vám povedať, že ukrajinskí vojaci často odmietajú čo i len nastúpiť do týchto tankov, pretože sú pre našich chlapov prioritným cieľom. Sú zničení predovšetkým na bojisku. A to je pre nich nepríjemná okolnosť“

Dodávky zbraní do Kyjeva nemajú kritický vplyv vo vojnovej zóne

Putin, v prejave, tiež hovoril o dodávkach rakiet a tankov do Kyjeva. Tvrdí , že spôsobujú škody, ale v bojovej zóne sa kvôli nim nič kritické nedeje. "Čo sa týka dodávok zbraní, rôznych zbraní, vidíme, koľko nádejí sa vkladalo do dodávok rakiet s dostatočne dlhým doletom. No áno, spôsobujú škody, ale s použitím rakiet v bojovej zóne sa nič kritické nedeje."dodal.

Quincy Institute: Kto chce najviac zbrojiť Ukrajinu? Nebudete prekvapení
V otvorenom liste podpísanom 46 "expertmi na zahraničnú politiku“ vyzývajúcom na ďalšie dodávky zbraní na Ukrajinu uverejnenom v POLITICO sa nezmieňujú väzby takmer polovice signatárov na obranný priemysel. Politico taktiež ignoruje konflikty... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme