Exminister Naď: Neveril som vlastným očiam (VIDEO)
14 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Cestou na predvolebnú debatu v Bojniciach sa Jaroslav Naď (Demokrati) rozhovoril o tom, ako ho NAKA pred štyrmi rokmi obvinila. Vo videu na Facebooku hovorí o časoch, kedy sa ako mimovládkar uchádzal o priazeň hnutia 0ĽaNO.

Jaroslav Naď v aute, cestou na besedu do Bojníc spomína na to, v akom stave bolo vojenské spravodajstvo za čias Jána Balciara a nezabudol sa pochváliť svojimi úspechmi v tejto oblasti. Spomína, že v Novákoch, v podniku, kde sa konal aj míting, na ktorý cestoval, zažil nepríjemné chvíle, no tvrdí, že niečo také očakával. Naď ostáva verný svojim vyjadreniam o luze a ľudskom odpade a pripomína, že doteraz musí čeliť rôznym trestným oznámením. Pamätáte si ešte, kto bol Ján Balciar?

Spomína na Balciara

Podľa Jaroslava Naďa to, čo sa vo vojenskom spravodajstve dialo za vedenia Jána Balciara a za prvých dvoch vlád Roberta Fica, to bola katastrofa a pripomína, ako sa šafárilo s majetkom a aké kauzy vojenské spravodajstvo v tom čase malo.

„Ja som veľmi vďačný za to, že s tými ľuďmi, s ktorými sme sa pustili do práce vo vojenskom spravodajstve, tak sme nemali ani jednu jedinú kauzu za celé volebné obdobie,“teší sa exminister a nezabúda sa pochváliť odhaľovaním ruských špiónov, či extrémizmu.

MO SR obstará za financie z fondu USA nové vozidlá
Ministerstvo obrany (MO) SR obstará za financie z fondu USA 160 ľahkých taktických viacúčelových vozidiel (JLTV) 4x4. Cena kontraktu predstavuje takmer 190 miliónov dolárov, približne 172,9 milióna eur. Zámer v stredu schválila vláda. "Vozidlá... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Čo sa vlastne stalo

Podľa vlastných slov neznámych mužov vtedy sám pustil do priestorov, kde sa míting OĽaNO konal. Boli to príslušníci NAKA, ktorí si ho následne vzali bokom a informovali ho o paragrafoch, na základe ktorých mu bolo vznesené obvinenie. Po rokoch vníma situáciu za “veľmi zvláštnu” a priznal, že bol nervózny.

Čakal obvinenie

“Ja som to čakal, že také niečo budú robiť. Lebo boli nervózni z toho, že odhaľujem ich zlodejiny na obrane a vo vojenskom spravodajstve,”hovorí Naď s tým, že po telefonáte so svojim obhajcom Lipšicom zistil, že mal byť obvinený z trestného činu úniku utajovaných skutočností. Vtedy mu vraj odľahlo, lebo mu mohli „podstrčiť“ do auta drogy či vykonštruovať niečo iné, nebolo by mu do smiechu.

Hovorí o luze

V deň, keď zistil, čo tam Balciar za pomoci Gajdoša narobili, mal podľa vlastných slov Naď veľkú zlosť.

„Potom ma to nejako prešlo a povedal som si, že tí ľudia sú taká luza, taký odpad, že sa mi neoplatí nimi zaoberať. Spravodlivosť si ich nájde za všetky tie zlodejiny,“ nechce si „špiniť ruky“ Naď a pripomína, aký majetok mal Balciar.

CHMELÁR kritizuje HLAS: Ostro sa navážate do Smeru, ale ste láskaví k neoliberálom!
Politický komentátor a historik Eduard Chmelár sa vo svojom facebookovom príspevku tentokrát pustil do kritiky strany Hlas-SD. Podľa jeho slov Hlas-SD nie je "pravou" sociálnou demokraciou, ale ide o typických oportunistov, ktorým ide len o to,... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Vracia sa na miesto

Do Bojníc, kde ho pred štyrmi rokmi zatkli sa však teší, lebo má rád to prostredie, pretože Jurajovi Kuckovi – majiteľovi kaviarne a celej futbalovej reprezentácii drží palce.

„Ale uvidím, aké pocity budem mať, keď prídem tam, kde sa to celé udialo a keď niekto chce prísť a znova ma z niečoho obviniť, tak nech sa páči, som pripravený na všetko,“ uzatvára Naď s tým, že „kadejakí jedinci zo Smeru a Republiky“ na neho podávajú trestné oznámenia.

foto: imgur

Kto je Ján Balciar

Generál vo výslužbe Ján Balciar bol po ukončení služby v Policajnom zbore v roku 2003, prijatý do služobného pomeru profesionálneho vojaka Ozbrojených síl SR s vyčlenením na plnenie úloh v organizačných zložkách Vojenského spravodajstva na Ministerstve obrany SR, kde sa funkcie šéfa vojenského spravodajstva vzdal v marci 2020 po tom, ako nevedel vysvetliť nárast majetku.

 

Bývalý šéf vojenských tajných Ján Balciar a jeho majetky sú opäť v centre pozornosti
Bývalý šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar bude musieť zrejme opäť vysvetľovať svoje podozrivé majetky. Spolu s manželkou teraz ponúkli na predaj jeden z piatich apartmánových domov za takmer pol milióna eur. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik