Zelenskému za účasti slovenského "prezidenta" povedali - sadni!
12 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Po samite NATO v Litovskom Vilniuse je mnoho nasr.., no, nasrdených. Počnúc zeleným mužikom z Kyjeva cez podráždený Kremeľ až po paradoxne tých najmenej zúčastnených - občanov Slovenska, riadeného protislovenskou mocou. Spokojné je NATO a USA, biznis beží ďalej, príspevky na NATO sa zvýšia a Zelenského opili rožkom.

A mnohí mali aj krásny letný výlet v rozjasanej družine trápnej imitácie dávnej britskej "železnej lejdy" v podobe slovenskej Zuzany z pionierskeho paláca. Výlet po perle severu, letecký, so zjavne hradenými nákladmi. Aj keď, moje dovolenkové predstavy sú iné, ako pristávať na letisku, po ploche ktorého sú rozostavané batérie Patriotov. A ducha mi nerozjasnil ani záber kamery jednej z našich komerčných televízií, ktorý na palube slovenského špeciálu, kúpeného od arabského šejka, ukazoval družný rozhovor dvoch mladých dám s "matkou predstavenou" v prezidentskom salóniku lietadla. Ich identitu sa mi doteraz nepodarilo vo verejných zdrojoch vyhľadať, dokonca nechýbala ani autorovi reportáže so spomínaným záberom.

Zdroj: @reprofoto via TG
Zdroj: @reprofoto via TG
Zdroj: @reprofoto via TG
Zdroj: @reprofoto via TG
Zdroj: @reprofoto via TG
V akej funkcii reprezentuje štát Slovensko "prvý pán"?

Nuž, kým sa dostaneme k riadne neukojenému mužovi v zelenom odeve, máme tu ešte jednu prinajmenej zvláštnosť. Tou je oficiálne pozóvanie "prvého partnera" pani Zuzany na samite vo Vilniuse. Diplomaticky sporné, ak nie otázne, občiansky i ústavne visiace kdesi vo vákuu a empaticky nanajvýš nevhodné. "Prvý partner" predsa nie je "manželka kráľa", sprevádzajúca ho na oficiálnych podujatiach, aj to iba občas. Skôr sa javí, že je to iba cestujúci na palube, ktorého pripísali do zoznamov delegácií. Kto bol autorom takéhoto nápadu, to už je na iných, aby to pozisťovali. Máme infozákony. Teda, na papieri. A máme aj povinnosť archivovať takéto dokumenty aj s podpismi pod nimi, určite dlhšie, ako do volieb na konci septembra.

Nestačím sa čudovať

Pozerám zábery v zahraničných médiách a pýtam sa - kto bude nabudúce reprezentovať Slovensko na medzinárodných samitoch? Traja europoslanci za Progresívne Slovensko, ako včera v jednej reportáži z Bruselu? Nejaká hlava nejakej mimovládnej organizácie? Načo vôbec sú u nás voľby do Národnej rady Slovenskej republiky, keď by sme asi rovno mohli voliť predstavenstvá vládnucich mimovládnych organizácií? Načo je nám vláda, kleď tu rozhoduje akási "mimovláda" a načo je nám hlava štátu, keď na samitoch, aspoň vizuálne, reprezentuje náš štát akýsi pán v smokingu, nikým nevolený, nikde a nikdy nekandidujúci?

A teraz k cirkusu s koncovkou befelu Zelenskému - "sadni"!

Zelenskému ukázali jeho miesto. Napriek celému cirkusu, ktorý tomu predchádzal. Rozhodnutia summitu NATO vo Vilniuse o Ukrajine boli totiž iba zopakovaním rozhodnutí, prijatých pred 15 rokmi na stretnutí Severoatlantickej aliancie v Bukurešti. Stačí si porovnať uznesenia. Ale kto by to dnes v mainstreame robil, že? Treba tú udalosť vyhlásiť minimálne za Zelenského pontifikáciu a to samotnou Zuzanou zo Slovenska. Kam sa na ňu hrabe pápež! Ten nech sa nám do kšeftov s Ukrajinou nejakým svojim mierovým plánom láskavo nepletie. Zuzana first! Pardon, Amerika first!

Na záver zasadnutia Severoatlantickej rady - najvyššieho orgánu vrátane hláv štátov a vlád krajín NATO, vystúpil medzi novinárov generálny tajomník aliancie Jens Stoltenberg . Povedal, že vojenský blok prijme Ukrajinu do svojho zloženia, "keď na to budú podmienky".

Hm a kedy budú podmienky?

Nuž, až nastane zmier a mier. Lenže, ten nechce ani humorista z Kyjeva, ani sám Stoltenberg s celým NATOm a armádou Zuzán. Tých kolesových s laufom i tých v špeciáloch s partnerom.Takže, podmienky vstupu Ukrajiny do NATO nateraz nenastanú nikdy a to je v celej tej mizérii jedna z tých lepších správ. Teda, to "nikdy" v praxi znamená - kým sa bude konflikt vyzbrojovať a podporovať.

Medvedev varuje aj Slovákov
Ukrajinské jednotky pokúsili zaútočiť na jadrovú elektráreň Desnogorsk v Smolenskej oblasti. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska a ex-prezident Ruskej federácie Dmitrij Medvedev Západ varoval pred ruskou odvetou za útok na jadrové elektrárne... Čítať ďalej
11 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme