Ševčík: Starí hospodári by vás zas**tou metlou hnali! (VIDEO)
12 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Ivan Ševčík (SNS / Národná koalícia) okrem zákonov, ktoré chcú prijať, ako ich on nazýva „ekoidioti“, nechápe ešte ďalšiu vec, ktorú zaznamenal v správach jednej z komerčných televízií – reklama. Nie však taká bežná, na kávu, či krížovkársky časopis plný receptov.

Na úvod si generál vo výslužbe všíma, že zadávateľom reklamy je ministerstvo školstva a jeho mimovládky, ktoré z tých eurofondov štedro žijú. Pointu však nájdete až v ďalších jeho slovách, kedy hodnotí "ekoidiotov", ktorí chcú rozhodovať o pôde na Slovensku. V Štrassburgu sa kvôli tomu konalo aj zhromaždenie, ktoré tieto zákony odmieta a odmietnu za ne hlasovať aj niektorí slovenskí europoslanci. Ševčík pripomína, že ak by poľnohospodárstvo, či lesníctvo vzali do rúk ľudia, ktorí im rozumejú, malo by to pozitívny vplyv aj na regionálnu zamestnanosť. 

Reklama na eurofondy

Kým sa divák z archívu TV prepracuje k žiadanej reportáži, 30 sekúnd trvajúcu reklamu, ako idú eurofondy na vedu a výskum si vypočuje zhruba desaťkrát.

„Zadávateľ reklamy: ministerstvo školstva. V krajine, kde ekonomika padá na hubu, tak tu mimovládky za ťažké prachy vytvoria reformu školstva, ktorá povedie k väčšej debilizácii našich detí a navyše pcháme do súkromných médií ťažké milióny na totál zbytočnú a stupídnu reklamu,“    poznamenáva Ševčík s tým, že vlastne dostávame naspäť to, čo do EÚ posielame.

„Veď prečo nie,  mali sme a máme špičkovú vládu odborníkov. Vidíme stav ekonomiky,“ uzatvára túto tému Ševčík ironicky.

Michal Kaliňák z HLAS SD o jazdcoch apokalypsy z vládnej koalície! Odkázal aj OĽaNO
"Priatelia, snáď ani neexistuje deň, kedy by zástupcovia miest, obcí a žúp nehovorili o katastrofálnej ekonomickej situácii. Samosprávam chýbajú peniaze na bežný chod škôl, zariadení sociálnych služieb, kultúru či šport. Samosprávy pritom veľmi... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ale k meritu veci – prijatie dvoch zákonov

„Jeden o obnove prírody,  kde sa má znížiť používanie pesticídov. Zákon robili ekoidioti, ktorí sa vôbec neradili s odborníkmi.  Druhý zákon je o priemyselných emisiách. Dobre počujete. V poľnohospodárstve budú priemyselné emisie,“    nechápe Ševčík a objasňuje, že ak niekto bude chovať viac, ako 150 hoviad, bude vyhlásený za priemyselný podnik. A to prinesie obmedzenia a do niekoho kasy poplatky za ohrozovanie životného prostredia. Tomu sa tiež nepáči fakt, že slovenskí progresívci Wiezik a Bilčík túto vymyslenú klimatickú krízu obhajujú.  

Ilustračný obrázok // zdroj: pixabay.com

Vrátené odosielateľovi

V uplynulých dňoch poľnohospodári práve tieto dva materiály symbolicky vrátili do Štrassburgu, kde pri ich nesúhlasnom zhromaždení viala aj slovenská vlajka.

„Tým pádom, že budeme obmedzovaní, budeme nútení znížiť ešte aj tie stavy hovädzieho dobytka, ktoré už máme,“ uvádza jeden z dôvodov, prečo je tam, aj farmár z Trebišova, Tomáš Volkai.

„Podporuje to slovenské ministerstvo pôdohospodárstva, ministerstvo životného prostredia, slovenské ministerstvo hospodárstva,“ zdôraznil europoslanec Martin Hojsík. So znižovaním objemu poľnohospodárskej pôdy mnohí jeho kolegovia nesúhlasia, pretože podľa Ivana Štefanca by to malo neblahý vplyv na ekonomiku. A odmietať ich bude aj Monika Beňová.

https://www.noviny.sk/slovaci_v_eu/813064-pred-europarlamentom-viali-slovenske-vlajky-nasi-farmari-protestovali?fbclid=IwAR15Gn_0TTeyzcoc20DhNczzSMB8uPVQKIFDvam4dk7wKYEQh0Pm9Ro09Wk

Vyzýva k zamysleniu

„Naši predkovia tu riadne hospodárili. V každom dvore bola krava, svine a hydina, ktoré živili celé rodiny. Lúky sa kosili, polia obrábali,  boli tu pasienky. Na polia sa vyvážal hnoj, ktorý sa zapracoval do pôdy. Povedzte mi, koľko organickej hmoty sa teraz vyváža na polia?,“ pýta sa Ševčík a pridáva, že hospodárilo sa aj v lesoch, ktoré lesníci obnovovali a chránili, pričom dnes tí, čo tomu pramálo rozumejú idú tvrdiť, že napadnutý les treba nechať, nech sa so škodcom vysporiada sám.  

„A výsledok? Katastrofa a obrovské škody. Keby sa mohol z večnosti vrátiť starý hospodár, tak by títo ekokreteni dostali takú po papuli... a hnal by ich zas**tou metlou z hospodárstva,“ nekladie si servítku pred ústa evidentne vytočený generál vo výslužbe.

TARABA: Elitní vyšetrovatelia a prokurátori? Skôr elitní BABRÁCI!
Poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (Život-NS), ktorý aktuálne kandiduje do parlamentu za SNS, kritizuje Lipšicovu špeciálnu prokuratúru ako „totálnych amatérov“. Taraba na sociálnej sieti reagoval na odmietnutie obžaloby na podnikateľa... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Na čo jazdia kamióny

Ševčík má pre pánov ochrancov prírody, ako sú Bilčík či Wiezik otázku. Zaujíma ho, či vedia, na čo jazdia tie tisícky kamiónov, dovážajúcich potraviny z jedného kraja kontinentu na druhý a či tie obrovské lode, ktoré dovážajú plyn a ropu, plávajú na solárny pohon.

FOTO TASR - Pavol Zachar | Tisíce kamiónov vezúce paradajky zo Španielska do Litvy či zemiaky zo severu Nemecka do Rumunska jazdia na konvalinkový olej, ironizuje Ševčík

Nečakajme na byty od multiotecka

„Vráťme sa k normálnemu poľnohospodárstvu. Vyrábajme kvalitné potraviny. Môžeme mať zdravé regionálne potraviny. Chovajme kravy na kvalitné naše mlieko, mliečne výrobky. Nech jogurt je jogurt s živými kultúrami a nie škrobom zahustená biela hmota, dochutená éčkami, s trvanlivosťou niekoľko mesiacov,“    pripomína Ševčík a nezabúda ani na fakt, že ak bude družstvo chcieť zvýšiť výrobu, bude potrebovať zamestnancov. Bude teda môcť získať peniaze na výstavbu bytov, čím priláka mladé rodiny.

„A nemusíme čakať kedy multiotecko postaví desaťtisíce nájomných bytov,“ dopĺňa Ivan Ševčík, pričom dodáva žalostný fakt, že si Slovensko musíme nanovo vybudovať tak, ako to urobili naši starí rodičia po vojne.

V Banskej Bystrici príde o prácu niekoľko desiatok ľudí
V Banskej Bystrici príde o prácu viac, ako 60 ľudí vo firme z oblasti drevospracujúceho priemyslu, informuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR). Názov firmy však nekonkretizovali, firmu označili ako „výrobu dosiek a drevených... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik