"Wagnerovci" - učitelia!
12 | 07 | 2023 I Milan Laca

Bielorusko sa pripravuje na príchod "Wagnerovcov".

Zelenskij nariadil posilniť obranu hranice s Bieloruskom v súvislosti s presunom „Wagnerovcov“

Čo tam budú robiť?

Ministerstvo obrany Bieloruskej republiky uvádza, že tam budú viesť kurzy a vymieňať si skúsenosti z bojových operácií. Cituje  tiež ​vyhlásenie prezidenta Lukašenka, že ..."Budú hovoriť o zbraniach: ktoré fungovali dobre, ktoré nie. A taktika, zbrane, ako útočiť, ako sa brániť. To je na nezaplatenie...", povedal bieloruský prezident.

Päť dní po vzbure: Putin sa zišiel s Prigožinom a wagnerovcami
Putin prijal v Moskve päť dní po vzbure wagnerovcov ich šéfa Prigožina a ďalších viac ako 30 ich predstaviteľov, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Putin podľa neho zhodnotil pôsobenie skupiny na Ukrajine aj ich konanie počas vzbury. Wagnerovci... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Prázdninujú

Predtým jeden z veliteľov Wagnerovcov, Lotos, hovoril o prípravách na presun do Bieloruska. Do augusta majú „wagnerovci“ prázdniny. Zároveň ešte neboli oficiálne oznámené dátumy ich príchodu do Bieloruska. Lukašenko predtým povedal, že Prigožin a „Wagnerovci“ nie sú v Bielorusku.

Ukrajinská tajná služba nevie...

Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany a Pohraničná služba Ukrajiny zatiaľ nezaznamenali presun žoldnierov Wagnerovcov do Bieloruska. Hovorca Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny Andrij Demčenko na televíznom kanáli Rada vyhlásil - "Pozorne sledujeme miesto, kde ich možno rozmiestniť. Tábor si zriadili niekoľko stoviek kilometrov od ukrajinských hraníc. Zatiaľ nevidíme, či už prilietajú a rozmiestňujú sa na toto územie, ale situáciu monitorujeme,“ povedal Demčenko. Jeden z telegramových kanálov prigožinovcov zverejnil fotografiu tábora v Bielorusku.

Ukrajinská reakcia - špekulácie?

Šéf ukrajinskej rozviedky Kirill Budanov, vyhlásil, že "Wagnerovci" počas pokusu o prevrat  dosiahli jadrovú základňu vo Voronežskej oblasti, ale nemohli sa dostať dovnútra. Budanov predtým tiež povedal, že  ruská tajná služba FSB mala za úlohu zabiť Prigozhina  po neúspešnej vzbure.

Putin mení generálov?
Putin odvolal generála Gerasimova z funkcie veliteľa ruských jednotiek na Ukrajine. Ruský prezident Vladimir Putin odvolal generála Valerija Gerasimova z funkcie veliteľa ruských jednotiek na Ukrajine. Píšu to britské noviny Daily Mail, s... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme