Hlas ľudu: Čaputová generálnou tajomníčkou NATO?
12 | 07 | 2023 I Mária Škultétyová
Čaputová  generálnou tajomníčkou NATO? Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka

Už dávnejšie sa šuškalo, že s Čaputovou sa počíta ako s budúcou generálnou tajomníčkou NATO. Neviem, z akých kruhov to vyšlo, ale hovorilo sa to.

Minulý mesiac túto myšlienku opäť oživil Čaputovej minister obrany Martin Sklenár.  Po rokovaní vlády povedal, že prezidentka Čaputová  by bola dobrou kandidátkou na generálnu tajomníčku NATO.

Nikdy som sa nad tým nezamýšľala. Až keď som počúvala prejav a tlačovú besedu generálneho tajomníka NATO zo samitu vo Vilniuse.  Počúvala som otázky novinárov a spomenula som si na nedávnu tlačovku Zelenského s Čaputovou.  Predstavila som si, ako ju Zelenský strápnil skúšaním z geografie. Vyrobila si, chudera,  poriadnu hanbu, keď na otázku, ako sa volá naša hydroelektráreň, odpovedala Vojany. Je to zlá vizitka  slovenskej prezidentky, keď nepozná vlastnú krajinu a nemá o nej ani základné vedomosti. Ale čo sa čudujem, prezidentka vždy  všetky prejavy číta z papiera!

Len sa čudujem tým, ktorí začali hovoriť o nej ako o budúcej možnej generálnej tajomníčke NATO.

Neviem, ako by si poradila s otázkami, ktoré dnes riešil na tlačovke Jens Stoltenberg. To už je inakší zemepis, Zuzanka ako ten slovenský od Zelenského. Taká funkcia nie je pre teba, to nie je hra s fazuľkami. Ešteže Jens ostáva vo funkcii aj naďalej.

Zelenskyj sa urazil!
Zelenskyj odmietol vystúpiť na summite NATO pre znenie záverečnej deklarácie Ukrajinský portál Strana na svojom telegramovom kanáli, s odvolaním sa na tlačového tajomníka ukrajinského prezidenta Sergeja Nikiforova informoval, že Vladimir... Čítať ďalej
11 | 07 | 2023 | Milan Laca

Minister obrany Sklenár: Čaputová by bola dobrou kandidátkou na generálnu tajomníčku NATO

Prezidentka Zuzana Čaputová by bola „naozaj dobrou kandidátkou" na generálnu tajomníčku NATO. Po rokovaní vlády to uviedol minister obrany Martin Sklenár. Na špekulácie o jej prípadnej kandidatúre reagovať nechcel.

„Proces o výbere nového generálneho tajomníka NATO prebieha a záleží od mnohých faktorov, ktoré musia byť rozhodnuté, aby sme mali dohodu všetkých členských krajín," povedal Sklenár.

Za Slovensko by bolo podľa Sklenára dobré, ak by funkciu zastával niekto, kto pozná situáciu na východnej hranici NATO a na Ukrajine a rozumie dôležitosti obrany a bezpečnosti v krajine.

Zmena na pozícii generálneho tajomníka NATO by mohla nastať na jeseň tohto roka. „Dohoda sa len kreuje a uvidíme, aká bude záverečná podoba," poznamenal minister.

Súčasný generálny tajomník Jens Stoltenberg aktuálne na pozícii nadsluhuje. „Dobre vykonáva svoju funkciu a aj vzhľadom na to, čo sa deje na Ukrajine, sa krajiny rozhodli, aby bolo jeho funkčné obdobie niekoľkokrát predĺžené," povedal Sklenár. Očakáva, že možnosť predĺženia jeho mandátu už nebude.

Dráčik zverejnil emotívny odkaz pre celý svet
Jadrový výbuch je niečo, čo sa nedá vrátiť späť. Dráčik zverejnil emotívny odkaz. Prosí Boha... Blog zverejnený na stránke Dráčik, prinášame v plnom znení. Pane Bože, nedopusť prosím aby došlo k jadrovej katastrofe alebo akejkoľvek inej... Čítať ďalej
11 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik