Zelenského "vytočili"
10 | 07 | 2023 I Milan Laca
Zelenskyj zúril po rozhodnutí Spojených štátov a Nemecka
 
Bild: Zelenskyj sa hnevá na to, že Nemecko a USA blokujú žiadosť o členstvo v NATO.
Rozhnevali ho...

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa veľmi rozhneval po tom, čo Spojené štáty a Nemecko začali blokovať žiadosť Kyjeva o vstup do NATO, píše nemecký denník Bild . „Prezident Ukrajiny je teraz mimoriadne nahnevaný, že mu to nebolo umožnené,“ píše sa  v článku. Zelenskyj chcel verejne vyzvať na prijatie jeho krajiny do aliancie.

Západ nezaujímajú výhrady Moskvy
Rasmussen: Západ sa nestará o červené línie Ruska pri vstupe Ukrajiny do NATO. Ako povedal bývalý generálny tajomník aliancie, ak by sa Ukrajina stala novým spojencom v NATO, „celá aliancia by sa stala silnejšou než kedykoľvek predtým“. Je... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Milan Laca

Kľučkujú

Podľa jedného zo zdrojov denníka, chce Berlín a Washington podpísať s Ukrajinou „deklaráciu, ktorá sotva presahuje tú, ktorá bola prijatá v Bukurešti v roku 2008“. To znamená, že ide o podporu spoločného kurzu v NATO bez akýchkoľvek špecifík, uzatvára Bild.

Navrhnú to Nemci?

Minulý týždeň britské noviny The Telegraph napísali, že na summite vo Vilniuse má Nemecko v úmysle presadiť odloženie vstupu Ukrajiny do NATO kvôli obavám, že tento krok by mohol viesť k vojne s Ruskom. Okrem toho sú, podľa Financial Times, Spojené štáty a Nemecko pod tlakom spojencov kvôli nedostatočnej podpore Ukrajiny v jej ašpiráciách na vstup do aliancie.

Prečo Washington daruje zakázanú muníciu
USA odovzdávajú Ukrajine nepotrebnú kazetovú muníciu, aby sa jej zbavili. Americký prezident Joe Biden sa rozhodol previesť kazetovú muníciu na Ukrajinu kvôli potrebe eliminovať jej vlastné zásoby, napísal čínsky vojenský expertný komentátor... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme