Zastavili kauzu vyhrážok exstarostovi Ladomirovej. Demokrat Stančík to NEVIE PREDÝCHAŤ: Hanba Žilinkovi!
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze vyhrážok exstarostovi Ladomirovej. Poslanec parlamentu Andrej Stančík, v súčasnosti člen strany Demokrati, sa pustil do generálneho prokurátora i policajtov.

Skutok nie je trestným činom

Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade vyhrážok niekdajšiemu starostovi obce Ladomirová v okrese Svidník. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Upozornil na to Denník N.

Prípad sa týkal prečinu nebezpečného vyhrážania a ohovárania. "Predmetný skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," priblížil hovorca s tým, že uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania už nadobudlo právoplatnosť.

Vyhrážky mali súvisieť s údajným nelegálnym zásahom do cintorína z prvej svetovej vojny, ktorý tiež preveruje polícia. Ruská ambasáda vlani v septembri uviedla, že vtedajší starosta Ladomirovej dal cintorín bagrom zrovnať so zemou. Starosta reagoval, že to nie je pravda a hroby zostali naďalej na svojich miestach.
 

Hanba a ďalšia hanba

Demokratovi Stančíkovi nad takýmto demokratickým rozhodnutím priam navreli žily na čele. "Hanba. Na základe ruských nezmyslov, ktoré šíri Generálny prokurátor (ďalšia hanba), sa ľudia, čo sami seba nazývajú vlastencami (ďalšia hanba) vyhrážajú smrťou starostovi obce," lapá po dychu poslanec.

"Pre policajtov ale toto nie je dôvod ani na priestupok. V čom je vyhrážanie sa na Facebooku iné ako vyhrážanie sa v offline svete? Okrem toho, že na Facebooku sa o tom dozvie rádovo viac ľudí?," pýta sa v éteri Stančík.

Fico o stíhaní Výboha: PERZEKÚCIA NEVINNÉHO ČLOVEKA len preto, že sme dlhoroční priatelia! (VIDEO)
Predseda opozičného Smeru-SSD Robert Fico hovorí v súvislosti s trestným stíhaním podnikateľa Miroslava Výboha o perzekúcii zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil, že odmietnutie obžaloby sudcom Špecializovaného trestného... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik