POZOR na UKRUTNÝ vietor! Na Slovensko dorazili búrky, teplota klesla až o 11 °C
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Horúčavy na Slovensku sú pred samotným vrcholom a pripraviť sa môžeme na postupujúci studený front. Práve na ňom sa v Rakúsku a v Česku tvoria veľmi silné búrky, informuje portál iMeteo.

Búrky môžu byť sprevádzané silným vetrom, ktorý dosahuje v nárazoch až 80 km/h. Podľa portálu dokáže takýto vietor napáchať materiálne škody.

"Horúčavu na západnom Slovensku zmierňujú prvé prehánky, aj v sprievode silnejšieho vetra s nárazmi miestami aj viac ako 50 km/h. Neskôr sa ojedinele pridajú aj búrky (aj intenzívne, hrozí najmä silný vietor). Ochladenie je však výrazné, z hodnôt teploty 33-36 °C sa miestami ochladzuje pod 25 °C," píše sa na stránke SHMÚ.

SHMÚ kamera zaznamenala v Jaslovských Bohuniciach silný vietor, ktorý zvíril prach. Občania Vrbového hlásia po vetre menšie škody.

Numerické modely ukazujú, že najsilnejšie poryvy vetra budú práve na krajnom Záhorí. Neskôr budú poryvy slabšie, ale stále nebezpečné a vietor môže napáchať veľa škody.

Správu budeme aktualizovať.

Na Slovensku sa zakáže predaj a používanie petárd
Na Slovensku sa zakáže predaj a používanie niektorých pyrotechnických výrobkov kategórie F2 a F3. Ide o petardy či zábleskové petardy a ďalšie podobné výrobky. Vyplýva to z novely zákona o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii, ktorú... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik