Nemci chystajú na Ukrajine zbrojovku (VIDEO)
11 | 07 | 2023 I Milan Laca

Spoločnosť Rheinmetall oznámila, kedy bude na Ukrajine otvorený závod na výrobu obrnených vozidiel.

Nemecký koncern otvorí v priebehu najbližších 12 týždňov na Ukrajine závod na výrobu obrnených vozidiel.

Veľké plány

Ako informuje predseda predstavenstva spoločnosti Armin Papperger v rozhovore pre  CNN, ("European Truth"), najväčší nemecký výrobca zbraní bude tiež školiť Ukrajincov na údržbu tankov a iných obrnených vozidiel vyrábaných v závode. Závod sa bude nachádzať v západnej časti Ukrajiny.

Ukrajina zaútočila na ruskú jadrovú elektráreň!
Ukrajinské jednotky sa pokúsili zaútočiť na jadrovú elektráreň Desnogorsk v Smolenskej oblasti. Ukrajinskí vojaci sa pokúsili zaútočiť na Desnogorskú jadrovú elektráreň v ruskej Smolenskej oblasti, informuje kanál Mash Telegram. Ďalší... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Milan Laca

Nech sa snažia sami

"Ukrajinci si musia pomôcť sami - ak vždy očakávajú, že Európania alebo Američania im v najbližších 10 alebo 20 rokoch pomôžu... je to nemožné," povedal Papperger. Spoločnosť dúfa, že závod na Ukrajine bude vyrábať približne 400 tankov ročne. Okrem toho tam plánujú vyrábať a opravovať obrnené transportéry Fuchs.

Transportér Fuchs

Dúfajú...

Papperger povedal, že závod by mohol byť chránený pred potenciálnymi ruskými útokmi. "V súčasnosti existuje veľa tovární, ktoré vyrábajú vojenské produkty na Ukrajine. Toto je len ďalšia  a aj tú môžeme chrániť," poznamenal.

To nie je všetko 

Nemecká spoločnosť predpokladá podpísanie zmlúv na vytvorenie ďalších dvoch spoločných podnikov - na výrobu munície a produkty protilietadlovej obrany. Rheinmetall je najväčší nemecký zbrojársky koncern. Spoločnosť podľa vlastných údajov patrí medzi troch najväčších výrobcov vojenskej techniky a munície v západnom svete.  

NATO UKAZUJE SVALY: Pred samitom premenilo Vilnius na pevnosť
NATO ukazuje svaly na ochranu summitu aliancie vo Vilniuse neďaleko Ruska a Bieloruska, napísala agentúra Reuters. Dodáva, že NATO premenilo litovský Vilnius na pevnosť, ktorú chránia pokročilé zbrane. Zbrane kam dovidíš Miesto rokovania lídrov... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik