Fico o stíhaní Výboha: PERZEKÚCIA NEVINNÉHO ČLOVEKA len preto, že sme dlhoroční priatelia! (VIDEO)
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predseda opozičného Smeru-SSD Robert Fico hovorí v súvislosti s trestným stíhaním podnikateľa Miroslava Výboha o perzekúcii zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil, že odmietnutie obžaloby sudcom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) poukazuje na "katalóg" porušení základných ľudských práv obvineného.

V pondelok sa uskutočnila tlačová beseda predsedu strany SMER Roberta Fica za účasti člena predsedníctva Roberta Kaliňáka, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a advokáta Mareka Paru na tému: Ďalšie škandalózne porušenie trestného poriadku.

"Miroslav Výboh je typickým príkladom perzekúcie nevinného človeka bez akýchkoľvek dôkazov len preto, lebo existuje osobné prepojenie medzi mnou a Miroslavom Výbohom, s ktorým sme dlhoroční osobní priatelia," podotkol Fico.

Stíhanie Miroslava Výboha považuje za ďalší dôkaz o zneužívaní trestného práva v boji proti opozícii.

Odmietnutie obžaloby zatiaľ nie je právoplatné. O sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Zdroj: FB | ilustračný obrázok Robert Fico - tlačová beseda

Šéf Smeru-SD na pondelkovej tlačovej konferencii tiež kritizoval uzavretie dohody o vine a treste medzi exšéfom národnej jednotky finančnej polície Bernardom Slobodníkom a prokurátorom ÚŠP, o ktorej bude rozhodovať ŠTS.

"Za normálnych okolností by tomuto človeku hrozilo dlhoročné väzenie," zdôraznil Fico.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Skúsia TVRDO OVPLYVNIŤ VOĽBY! Exminister VARUJE: Začína masívny útok mimovládok na slovenskú štátnosť!
Je to pokrytecká, falošná, manipulatívna a najmä proste nechutná aktivita! Skúsia tvrdo ovplyvniť voľby! V sobotu výber vysoko politických mimovládok (Pontis, Nadácia Otvorenej spoločnosti, Nadácia Milana Šimečku, MEMO 98, Iniciatíva Inakosť, Za... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Diana Zaťková