Skúsia TVRDO OVPLYVNIŤ VOĽBY! Exminister VARUJE: Začína masívny útok mimovládok na slovenskú štátnosť!
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Je to pokrytecká, falošná, manipulatívna a najmä proste nechutná aktivita! Skúsia tvrdo ovplyvniť voľby! V sobotu výber vysoko politických mimovládok (Pontis, Nadácia Otvorenej spoločnosti, Nadácia Milana Šimečku, MEMO 98, Iniciatíva Inakosť, Za slušné Slovensko a ďalšie) oznámil, že idú urobiť masívnu kampaň údajne s cieľom presvedčiť mladých, aby išli voliť. Exminister školstva Juraj Draxler reaguje na avizovanú kampaň Chcem tu zostať, ktorú spustil jeden z iniciátorov kampane riaditeľ slovenskej odnože Nadácie Otvorenej spoločnosti Georga Sorosa Fedor Blaščák práve na maximálne spolitizovanom festivale Pohoda. 

Podľa Draxlera je to v skutočnosti tak, že budú mať obrovskú kampaň s cieľom zlepšiť výsledok proamerických a provojnových strán. Na čele kampane budú rôzne celebrity (Radičová, Handzuš, Ostrihoňová) a zapojiť sa má vyše 200 online celebrít. Súčasťou kampane budú predvolebné zhromaždenia a celý rad koncertov.

Zaujme na tom nasledovné:

Politik varuje, že po prvé žiadna iná krajina Európy, vrátane Ukrajiny, nemá tak obrovskú aktivitu mimovládok zameranú konkrétne na volebný výsledok. Aká je tam vlastne akože logika? Okrem toho, že ide o spôsob, ako jednak obísť volebný zákon s jeho limitmi na kampaň, a jednak ako intervenovať so zahraničnými poradcami v pozadí tam, kde sa príslušné strany ukazujú proste ako neschopné.

Po druhé, viaceré z tých mimovládok medzi voľbami takmer nič nerobia, ale extrémne vyšpičkujú aktivitu práve pred voľbami. Kto v poslednom čase počul niečo o MEMO 98 či Nexterii? Pýta sa Draxler a poukazuje na to, že človek má z toho úplne plastický obraz aktivistov, ktorí sa štyri roky tešia, aké budú pred voľbami konečne zárobky.

Po tretie, treba úplne otvorene hovoriť, o čo tu ide. Hlavným organizačným bodom celej aktivity je Pavol Demeš. To je úplne priama linka do Washingtonu a jeho klubov a ultra drahých reštaurácií, kde sa schádzajú neoconi s plánmi, ako zarábať na medzinárodných konfliktoch, hovorí Draxler.

Juraj Draxler, foto: FB/JD | Juraj Draxler

"Osobne viem pochopiť voličov s naozaj pomerne rôznorodými preferenciami. Veď časť ľudí (mimo FB, tu je to viac aktivistické) naozaj volí ani nie tak so silným presvedčením, ale snaží sa vybrať to najmenšie zlo. A skončia tak pri rôznych stranách. Ale naozaj ťažko pochopiť, ako normálneho človeka nemôže naštvať tento vyslovene koloniálny pokus cudzími peniazmi slovenských občanov drsne politicky ovplyvňovať," krúti hlavou nad priehľadnou taktikou exminister.

Na záver upozorňuje: "Je to pokrytecká, falošná, manipulatívna a najmä proste nechutná aktivita!"

O čo ide

Občianska kampaň Chcem tu zostať vyzýva mladých ľudí na účasť vo voľbách. Motivovať k záujmu o veci verejné ich chce na festivaloch, koncertoch, diskusiách na celom Slovensku, ale aj na sociálnych sieťach. Organizátori kampaň spustili v sobotu na festivale Pohoda na trenčianskom letisku.

"Účasť voličov vo voľbách je kľúčom ku kvalite demokracie. Občianska spoločnosť na Slovensku už v minulosti viackrát preukázala schopnosť mobilizovať k vyššej účasti a osobitne v skupine mladých voličov. Kampaň Chcem tu zostať nadväzuje na túto tradíciu s cieľom šíriť pozitívne posolstvo o krajine. Prepája stovky aktérov z prostredia mimovládneho sektora s mladými influencermi, aby spoločne inšpirovali mladých ľudí k zapojeniu sa do verejného diania," skonštatoval jeden z iniciátorov kampane Fedor Blaščák.

Hlavnými iniciátormi kampane sú Občianska platforma pre demokraciu, Memo 98, Nadácia otvorenej spoločnosti a Nadácia Pontis. Podieľajú sa na nej aj ďalšie desiatky mimovládnych organizácií. Kampaň nie je podľa ich slov namierená proti žiadnej strane či kandidátovi, rovnako nikomu nevyjadruje podporu. Ambasádormi kampane sú bývalá premiérka Iveta Radičová, moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová a bývalý hokejista Michal Handzuš, spolupracujú na nej tiež desiatky influencerov.

GYIMESI: Festival POHODA? To už je len import cudzích ideológií!
Bývalý poslanec Národnej rady György Gyimesi sa v rozhovore na YouTube vyjadril k otázke nelegálnej migrácie. Opovrhnutie ľuďmi Novinárka Mimi Šramová sa vo svojej relácii bývalého poslanca NR SR Györgya Gyimesiho (kandiduje za Alianiciu) spýtala... Čítať ďalej
10 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik