Všetko sa môže zmeniť! Dramatické rozhodnutie Poľska
09 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Poľsko rozmiestňuje vojakov k východnej hranici zo strachu pred Wagnerovou skupinou. "Sme pripravení reagovať na pokusy o destabilizáciu v blízkosti hraníc našej krajiny," napísal Mariusz Blaszczak na Twitteri.

Poľsko začalo v sobotu presúvať viac ako 1000 vojakov na východ krajiny, uviedol minister obrany v súvislosti s rastúcimi obavami v členskom štáte NATO, že prítomnosť bojovníkov Wagnerovej skupiny v Bielorusku by mohla viesť k zvýšenému napätiu na hraniciach.

Viac, ako 1000 z 12. a 17. mechanizovanej brigády sa začína presúvať na východ krajiny.

Mariusz Blaszczak napísal na Twitteri a dodal: "Dokazuje to našu pripravenosť reagovať na pokusy o destabilizáciu v blízkosti hraníc našej krajiny." 

Poľsko minulú nedeľu oznámilo, že vyšle 500 policajtov, aby posilnili bezpečnosť na svojich hraniciach s Bieloruskom.

V POĽSKU SA V POSLEDNÝCH TÝŽDŇOCH ZVÝŠIL POČET MIGRANTOV, KTORÍ SA POKÚŠAJÚ PREKROČIŤ BIELORUSKÚ HRANICU. VIAC AKO 200 ĽUDÍ VRÁTANE MAROCKÝCH, INDICKÝCH A ETIÓPSKYCH ŠTÁTNYCH PRÍSLUŠNÍKOV SA V PIATOK POKÚSILO NELEGÁLNE PREKROČIŤ HRANICU, UVIEDLA POHRANIČNÁ POLÍCIA.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik