OSTRÁ VÝZVA MONIKY BEŇOVEJ POVERENÉMU PREDSEDOVI VLÁDY
09 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Europoslankyňa Monika Beňová (SMER - SSD), komentuje na sociálnej sieti Výročnú správu o právnom štáte, v ktorej Európska komisia hodnotila každý členský štát, vrátane Slovenska. V závere príspevku na sociálnej sieti Beňová vyzýva povereného predsedu vlády Slovenska, Ľudovíta Ódora.

Dovoľte mi pár slov k nedávno uverejnenej informácii o Správe Európskej komisie vo vzťahu k SR, píše europoslankyňa Monika Beňová, ktorej názor zverejnený na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

EK nemá kompetenciu žiadať zmeny

Opakovane som už písala a aj hovorila, že Európska komisia pod vedením U vd Leynovej je za ostatných 20 rokov absolútne najslabšia a najmenej kompetentná Komisia EÚ.

Nejasné uzatvárania zmlúv s farmaceutickou spoločnosťou počas covid19, podozrenia z korupcie, zle nastavené priority a neprofesionalnosť pri príprave legislatívnych návrhov, neschopnosť reagovať na aktuálne problémy, zavádzanie “nových” diskriminačných opatrení pre “neposlušných” a totálna neprofesionalita a beznádejné tápanie v zahraničnej politike. To je len stručná charakteristika posobenia nielen predsedníčky EK ale ide to oveľa ďalej.

Pripomeňme si len tak námatkovo vyjadrenia vedúceho Zastúpenia EK na Slovensku V. Šuchu, mimochodom Slováka, o pokazených chromozómoch v DNA Slovákov, ktoré treba napraviť.

Reakcia EK bola rovnako neprofesionálna ako jej celkové posobenie od roku 2020.

A tak by vobec nebolo prekvapením, keby aj ostatnú správu EK formovali práve ľudia ako V. Šucha.

EK nemá kompetenciu žiadať zmeny, ktoré formulovali v publikovanej správe

Už vobec nie tú, ktorá sa týka GP SR.

V rozpore s princípmi právneho štátu tu nie je posobenie GP ale posobenie Špeciálnej prokuratúry a najma v prípadoch, kedy Ústavný súd SR rozhodol o jej neprimeraných konaniach.

Nie je ale prekvapením, že práve bývalý kandidát Progresívneho Slovenska zastupuje EK ktorá kritizuje GP SR, podobne ako bývalá podpredsedníčka Progresívneho Slovenska- súčasná p.prezidentka s jej podaním na ÚS ohľadne tej istej témy.

A je absolútne neakceptovateľné, aby EK spochybňovala takýmto sposobom rozhodnutie Ústavného súdu SR.

Vyzývam aj povereného predsedu vlády SR aby sa proti takémuto zasahovaniu do suverenity našich orgánov nahlas a jednoznačne ozval a odmietol ho.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik