HÁDKA! Remišová sa pustila do Inštitútu pre ľudské práva, odpovedali jej
09 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Exministerka Veronika Remišová (Za ľudí) na sociálnej sieti kritizuje Inštitút pre ľudské práva zato, že nesúhlasia s dodávkami kazetových bômb pre Ukrajinu. Tí jej odpovedali priamo pod jej príspevkom: "Pani poslankyňa, iba blázon si môže myslieť..."

"Inštitút ľudských práv (to sú tí, ktorí udeľujú cenu homofób roka a chodili narúšať protesty pri Bonaparte), vyzývajú Ukrajinu (!), aby nepoužívala kazetovú muníciu. Títo pomýlení "ľudskoprávni" aktivisti by v prvom rade mohli vyzvať Rusko, ktoré kazetovú muníciu používa už dávno, aby sa zbalili a vypadli z Ukrajiny, nech je tu konečne mier. Takéto mimovládky kazia dobré meno celému sektoru a ľuďom, ktorí nezištne pomáhajú druhým," zamudrovala exministerka Remišová na sociálnej sieti.

"Pani poslankyňa, vy nevidíte rozdiel medzi putinovskou diktatúrou a ukrajinskou demokraticky zvolenou vládou? My áno a iba blázon si môže myslieť, že putinovský režim zaujíma čo hovoria západné mimovládky, ale ukrajinská vláda chce svoju krajinu pripojiť k západu, takže je šanca, že by ľudské práva mohli rešpektovať," odpovedali Remišovej z Inštitútu pre ľudské práva.

Inštitút pre ľudské práva sa vyjadrili ku kazetovým bombám, ktoré majú byť poskytnuté Ukrajine

"Kazetové bomby sú zo svojej podstaty neúmerne rizikové pre civilistov a to aj mnoho rokov po skončení konfliktu. Podstatná časť z nich totiž nevybuchne, ale ostanú v pôde a potom pri náhodnej manipulácii spôsobujú vážne zranenia, alebo smrť, často hrajúcich sa detí. Ak chce Ukrajina, niekedy v budúcnosti, patriť do Európske únie, mala by si ctiť hodnoty ľudských práv nie len slovami, ale aj činmi, prestať tieto barbarské zbrane používať a pristúpiť k Dohovoru o ich zákaze. Fakt, že kazetovú muníciu používa Rusko, nie je dôvod aby to robil aj niekto iný, skôr naopak" uviedel Peter Weisenbacher za Inštitút pre ľudské práva

"Návšteva Zelenského na Slovensku sa uskutočnila práve v čase keď svetové médiá informovali, že USA zvažujú veľkú dodávku tejto munície na Ukrajinu. Nesúhlas vyjadrilo nemecké ministerstvo zahraničných vecí aj viacero ľudsko-právnych organizácii. Kazetové bomby sú už zakázané v 120 krajinách sveta vrátane Slovenska. Dohovor o kazetovej munícii (CCM) schválil Európsky parlament v novembri 2011," upozornili na sociálnej sieti Facebook.

"Inštitút ľudských práv sa problematike vplyvu zbrojenia a obchodovania so zbraňami na ľudské práva venuje dlhodobo. V roku 2017 získal ako jediná slovenská mimovládna organizácia Nobelovu cenu mieru ako súčasť siete ICANN. Sieť ICANN sa snaží o globálne nukleárne odzbrojenie," dodali v závere príspevku na sociálnej sieti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik