TA3 sa opäť PREDVIEDLA! MEDIÁLNE MANIPULÁCIE DÍRERA alebo TRAFENÉ HUSI Z 3.SEKTORA ZAGÁGALI
10 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Moderátorské úvodníky pred mediálnymi diskusiami v relácii V politike začínajú pripomínať angažovanú propagandu desaťminútoviek ako predvarených názorových polotovarov z bývalého režimu pred rokom 1989. V reakcii na nedeľnú diskusiu spravodajskej televízie TA3, ktorej modetátor Richard Dírer hostil Richarda Sulíka a Milana Uhríka, to skonštatoval Uhríkov stranícky kolega - novinár a politik Rafael Rafaj (Republika)

Ako to (ne)funguje?

"Moderátor povie tézu, že biela je čierna, očierni udalosť, výrok či napríklad slogan na pouličnom pútači a potom sa akože ide o tom, prečo je tá biela vlastne čierna „diskutovať“. Je to typická manipulatívna mediálna aj psychologická technika, založená na tom, aby sa označený a obvinený/očiernení podľa alinského metódy „name&shame“ musí vyviňovať a prácne vyvracať manipulačnú tézu, že tá čierna, ktorú vidí asi len moderátor a trafené husi, je vlastne legitímne biele, čisté opatrenie," vysvetľuje na sociálnej sieti Rafaj.

Pripomína, že „Mimovládkam ani cent“ je billboardový slogan hnutia Republika, skratka na jednoduché pochopenie čítania v rýchlosti pri cestách. Na pútačoch nie je priestor na súvetia, to vie azda každý. Čím kratší text, tým údernejší. Veď ani Saska sa nepretrhla v nocionalite: Sulíkov slogan „Meníme hru“ skôr pripomína reklamu na kasíno alebo výrok trénera pred 2.polčasom ako politický či odborný a vecne zrozumiteľný obsah, hovorí.

Hlas ľudu: Čaputovej hanba na sto rokov
Naša múdra prezidentka utŕžila na tlačovke so Zelenským poriadnu hanbu. Z geografie by ju schoval do vrecka nielen žiak základnej školy, ale aj hociktorý Slovák, ktorý toho o Slovensku vie viac ako hlava štátu. Vo svojom príhovore sa Zelenský... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Mária Škultétyová

Jednooký postoj na hlúpeho Jana

Moderátor duelu Sulík – Uhrík, Richard Dírer podľa Rafaja nielen v angažovanom entrée, ale aj počas relácie podsúval floskulu, že slogan o mimovládkach zoberie peniaze aj „vašim deťom“ na šport či umenie, ale aj starým ľuďom, lebo vraj siaha na charitu...

Politik si myslí, že týmto jednookým postojom na hlúpeho Jana sa síce mohol zapáčiť liberálnym elitám, ktoré často stoja za politickými mimovládkami, ale profesionálne sa totálne zhodil zo stoličky, pretože sa tváril, že nepozná kontext a rozdiel medzi angažovanou mimovládkou presadzujúcou kontroverzné a konfrontačné ideologické naratívy ako napr. nelegálnu migráciu, LGBT agendu na školách alebo ekofanatizmus a mimovládnymi organizáciami, ktoré pracujú najmä na báze dobrovoľnosti a sledujú verejnoprospešné ciele.

„Obyčajné mimovládky“ totiž nemajú státisícové rozpočty a dotácie nielen od sorošovských nadácií a fondov, od cudzích vlád, ale ani od štátu - ani na platy, mzdy či odmeny nejde polovica ich rozpočtu, upozorňuje Rafaj.

HÁDKA! Remišová sa pustila do Inštitútu pre ľudské práva, odpovedali jej
Exministerka Veronika Remišová (Za ľudí) na sociálnej sieti kritizuje Inštitút pre ľudské práva zato, že nesúhlasia s dodávkami kazetových bômb pre Ukrajinu. Tí jej odpovedali priamo pod jej príspevkom: "Pani poslankyňa, iba blázon si môže... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

"Sorošovské“ mimovládky

Podľa politika je zjavné, že politické či „sorošovské“ mimovládky sú premyslenou, dobre organizovanou a ešte lepšie finančne zabezpečenou sieťou, ktorá má čoraz väčší vplyv na chod štátu a vyvoláva čoraz väčší nátlak na rozhodovanie verejnej moci, a to napriek tomu, že podľa Ústavy sa Slovenská republika neriadi nijakou ideológiou, teda ani liberálnou, ani neomarxistickými dogmami o rovnosti pre všetkých, ani multikulturalizmom „refugee welcome“, ani gender rodovou agendou o 72 pohlaviach...

"No a práve toto sa hnutiu Republika nepáči a sľubuje, že to zmení: že skončí štátna podpora v miliónoch eur na činnosti, ktoré v konečnom dôsledku rozvracajú ustálené formy a tradičné hodnoty, keďže ústava sa odvoláva aj na cyrilo-metodské tradície, alebo by mali byť založené na báze dobrovoľnosti, no nakoniec dostanú od štátu milióny eur," sľubuje v predvolebnom boji Rafaj.

Trafené husi

"Televízia TA3 pokryla väčšiu časť spravodajských blokov práve sekvenciami z diskusnej relácie. V jednom šote zareagovali aj tie trafené husi, ba tá najviac vykŕmená, Nadácia otvorenej spoločnosti.

Jedno je isté, že okrem odstrihnutia ideologických mimovládiek bude potrebné pozrieť sa aj na systém asignačnej dane 2%, keďže mnohé nadnárodné korporácie pôsobiace na Slovensku v lukratívnych a ziskových oblastiach ako je bankovníctvo, telekomunikácie či obchodné reťazce sústreďujú aj od svojich zamestnancov značné zdroje a sami zo svojich ziskov presúvajú asignačnú daň do svojej vlastnej nadácie," upozorňuje Rafaj.

Podľa neho systém štát v štáte nemôže dlho fungovať bez toho, aby deep state tretieho sektora namiesto „pomoci“ rozvracal štát. Je to predsa klasická deľba práce – tretí sektor je postavený mimo vládu („mimovládne organizácie“) a na dobrovoľníctve a pomoci, médiá sú tu zas na pravdivé informovanie. Ak obaja začnú robiť namiesto tohto poslania politiku, treba položiť cicerovskú otázku: Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?, čiže Dokedy budeš Catilina, zneužívať našu trpezlivosť?

Zdroj: FB / Rafael Rafaj | Rafael Rafaj

"Môžeme len v dobrom dúfať, že táto náročná misia Republiky proti silnému golemovi sa nakoniec podarí a zdroje sa presunú tam, kde budú užitočnejšie – na podporu športu, kultúry, vlastenectva, talentov, ale aj chorých detí či na charitu," myslí si.

"Osobne viem, o čom hovorím, pretože v rokoch 2018 až 2020 som ako prvý odhalil skrytý štát v štáte – chobotnicu ideologických mimovládiek ako súčasť globálnej siete sorošovských nadácií, fondov a mimovládnych organizácií, napojených na jeho peňazovody," uzavrel Rafaj.

Sú všade! Majme sa na pozore!
"Igor Matovič sa pokúša o politické harakiri zostavením trojkoalície, Richard Sulík mení hru, ktorú zas nemení „normálny” Boris Kollár. Hlas stavia na istotu a Smer naďalej straší. Progresívne Slovensko napriek tomu, že má nábeh na prvé miesto,... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik