VAROVANIE! Na Slovensko sa valí vlna horúčav
08 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vlna horúčav najbližšie dni zasiahne aj územie Slovenska. Okrem horúceho vzduchu však hrozia i búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to upozornil na sociálnej sieti.

"Horúci vzduch sa čiastočne dostane aj k nám - cez západnú Európu a alpskú oblasť. Vo veľkej časti strednej Európy bude niekoľko dní veľmi až mimoriadne teplo, no zároveň sa u nás bude vlniť studený front, teda prechodne sa aj ochladí a vyskytnú sa búrky," priblížili meteorológovia.

Vlna horúčav bude najvýraznejšia v západnom Stredomorí a priľahlých krajinách. "V oblasti sa už v piatok (7. 7.) v tlakovej výši udržiaval extrémne teplý vzduch, čo sa prejavilo predovšetkým v severnej Afrike. V Tunisku teplota vystúpila na 46 až 47 stupňov Celzia," ozrejmil SHMÚ.

Extrémnym horúčavám sa podľa neho nevyhne ani južná Európa. "Vo väčšine krajín bude aspoň jeden deň 40 stupňov Celzia, čo sú blízke hodnoty národných rekordov najvyššie nameranej teploty vzduchu. Najteplejší vzduch bude nad Španielskom, kde teplota ojedinele presiahne 45 stupňov, čo sa taktiež bude približovať národnému rekordu," dodal.

V lete dávajte väčší pozor na domácich miláčikov! ČO IM HROZÍ?
Domáce zvieratá sa môžu počas teplých dní prehriať vonku pri nadmernej fyzickej aktivite. Aj keď sa zdá, že pes tréning zvláda bez problémov, zlom môže nastať veľmi rýchlo, bez predošlých varovných signálov. Prípady popálením či prehriatia, ktoré... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik