TARABA o splitizovanej Pohode: Korčok už tam diskutuje sám so sebou
08 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Tomáš Taraba sa na svojom facebooku vyjadril k stretnutiu poslancov Národnej rady SR s ukrajinským prezidentom Zelenským. Zgustol si aj na Pohode

Slovensko v piatok (7. 7.) navštívil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. V rámci svojej návštevy absolvoval aj stretnutia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, predsedom parlamentu Borisom Kollárom a premiérom Ľudovítom Ódorom.

K návšteve sa vyjadril aj poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (Život-NS, kandiduje za SNS). Reagoval na slová predsedu parlamentu Borisa Kollára, že na stretnutí s ukrajinským prezidentom sa každý poslanec mohol pýtať, čo chcel.

„Zabudol už dodať, že na stretnutie nezobral ani jedného poslanca z opozície, ale len tých najservílnejších z koalície. Bol tam Osuský, Dostál, Valášek, Klus. Čo už len títo sa môžu popýtať?,“ spýtal sa Taraba. Celkovo boli podľa neho na stretnutí traja poslanci zo Sme rodiny, dvaja z SaS, dvaja z OĽaNO a jeden z Progresívneho Slovenska.

Zelenskyj, Čaputová, Ódor, foto: TASR

„Pán Kollár, to že ste nezavolali na stretnutie iný názor ako Váš koaličný, ešte neznamená, že iný názor neexistuje. Práve naopak. Väčšina Slovákov má plné zuby toho, že peniaze sú na všetko okolo Ukrajiny, ale nie sú na prevádzku ambulancií, výstavbu diaľníc a podobne. Zbytočne sa klamete tým, že realitu ignorujete,“ odkázal Taraba predsedovi parlamentu.

Prezidentka verí, že NATO na samite poskytne Ukrajine víziu členstva
Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že NATO poskytne Ukrajine na samite vo Vilniuse víziu budúceho členstva. Obnovu Ukrajiny považuje za veľkú príležitosť pre slovenské firmy. Hovorí o výborných bilaterálnych vzťahoch krajín. Poukázala aj na... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Poslanec si zgustol aj na Pohode

Zdá sa, že festival Pohoda je už taký spolitizovaný, že všetci liberáli a progresívci majú na ňom platené propagačné stánky. Vrátane našej prezidentky. Neuniklo to ani predsedovi Života. "Korčok už na Pohode diskutuje sám so sebou, či sa staneme súčasťou demokratického Západu. My sme vo všetkých zoskupeniach Západu, preto nechápem čo ešte máme robiť. Už vzniká nová legenda, nový bojovník," hovorí Taraba.

Podľa neho sa liberáli nevedia pred voľbami chytiť žiadnej témy, pretože nemajú výsledky. SaS zvýšila dane živnostníkom, historicky zadĺžili Slovensko. PS okrem úchylnej teórie o existencii 72 rodov, snahe legalizovať všetky drogy a zdaniť ľuďom aj vozenie sa na autách, nemajú čo zmysluplné ľuďom ponúknuť. A tak im v spolupráci s červenými denníkmi nezostáva nič iné, len maľovať umelého strašiaka na stenu, s ktorým budú pred voľbami bojovať, zamýšľa sa politik.

"Najsmiešnejšie na tom boji je, ak si vyberú osobu ako Korčok, ktorý začínal pri Mečiarovi, potom dlhé roky verne slúžil Smeru a dnes sa zrazu preveľmi strachuje o demokraciu na Slovensku. Taký malý klon obdobnej bojovníčky v praxi: Márie Kolíkovej," uzavrel Taraba.

POHODA sa zmenila na FESTIVAL POLITICKEJ PIESNE (GALÉRIA+VIDEO)
Festival Pohoda založili v roku 1997 dvaja hudobníci – Michal Kaščák a Mario Michna, ako lokálna príležitosť pre alternatívne hudobné žánre. Počas 26-tich rokov sa z neho však stal nie len totány hudobný mainstream. Každoročne na ňom okrem hudba... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik