Remišovú opúšťa ďalší sklamaný člen Za ľudí!
09 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Tomáš Meravý, ekonomický odborník Za ľudí, ktorý pôsobil aj ako poradca niekdajšieho ministra financií Igora Matoviča oznámil na svojom facebooku svoj odchod zo strany Za ľudí.

Sklamané nádeje politika

Meravý píše, že koncom mája po rokovaní predsedníctva strany Za ľudí predsedníčke Veronike Remišovej odovzdal oznámenie o ukončení svojho členstva v strane. Dôvodom bola podľa jeho slov skutočnosť, že strana Za ľudí vstúpila do volebnej koalície s hnutím OĽaNO a stranou Kresťanská únia. Meravý sa vyjadril, že vždy tvrdil, že niečo také preňho neprichádza do úvahy. Remišovej podľa svojich slov za doterajšiu spoluprácu poďakoval, no zároveň jej povedal, že týmto sa ich cesty v straníckej politike rozchádzajú.

Meravý ďalej uvádza, že do Za ľudí pred štyrmi rokmi vstupoval na odporúčanie bývalého ministra financií Ivana Mikloša a ako jeden z jej zakladajúcich členov s cieľom privodiť na Slovensku zmenu k lepšiemu. Píše, že zakladateľovi strany Andrejovi Kiskovi pomáhal ešte v jeho prezidentskej kampani v roku 2014, kedy porazil predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

Ako bývalý člen SDKÚ-DS som vkladal veľké nádeje do Kiskovho projektu a veril som, že jeho strana bude silnou stredopravou stranou so solídnym odborným zázemím a schopnosťou kompetentne riadiť štát. S ľútosťou musím skonštatovať, že moje nádeje boli sklamané,“ konštatuje Meravý s tým, že strana poslúžila v prvom rade ako výťah do vysokých funkcií pre Kiskových blízkych ľudí. „Otec zakladateľ krátko po voľbách odišiel a strana zložená z ideologicky a osobne nekompatibilných osobností sa čoskoro rozpadla,“ píše Meravý.

J. Šeliga: Je potrebné urýchlene presadiť reformu fungovania prokuratúry
Je potrebné urýchlene presadiť reformu fungovania prokuratúry na Slovensku. Konštatuje to člen predsedníctva mimoparlamentných Demokratov Juraj Šeliga v reakcii na správu Európskej komisie o právnom štáte na Slovensku. Tvrdenia lídra opozičného... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Kandidovať už nebude

Podľa Meravého strane Za ľudí zostala účasť v „mimoriadne ťažkej“ vládnej koalícii. Meravý ďalej píše, že počas svojho viac než trojročného pôsobenia vo vláde sa všetkými svojimi silami snažil byť baštou racionality a hrádzou proti populizmu. Pripomína, že ako poradca ministra financií bol zodpovedný za riadny chod Ekonomického krízového štábu a podľa svojich slov pomáhal chrániť ľudí pred ekonomickými dopadmi pandémie. Stranu Za ľudí zastupoval podľa svojich slov na koaličných rokovaniach o daňovej reforme, dôchodkovej reforme, štátnom rozpočte, dlhovej brzde, pandemickej pomoci i energetickej kríze.

„Za zdravý rozum a rozpočtovú zodpovednosť som musel nejedenkrát bojovať nielen s koaličnými partnermi, ale aj na pôde vlastnej strany. Ale viac už na tieto aktivity nemám síl. Som z toho celého neskutočne unavený,“ vyjadril sa Meravý.

Meravý dodáva, že v septembrových parlamentných voľbách nebude kandidovať, podporí však takú politickú stranu, ktorá bude garantovať proeurópsku zahraničnú politiku, rozvoj ekonomiky a zdravé verejné financie.

Meravý bol v minulosti aj hlavným ekonómom think-tanku GLOBSEC a za Radičovej vlády pôsobil ako poradca ministra financií Ivana Mikloša.

DRSNÉ SLOVÁ TIBORA GAŠPARA: Hyeny a vražda
HYENY A VRAŽDA! Je názov príspevku, ktorý nas sociálnej sieti zverejnil exprezident Policajného zboru, Tibor Gašpar (SMER - SSD). Gašpar komentuje Zuzanu Čaputovú, Štefana Hamrana, Daniela Lipšica. "V minulom týždni Slovenskom otriasla tragédia,... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik