Londýn Kyjevu: Nepoužívajte naše tanky v bojoch!
09 | 07 | 2023 I Milan Laca

Londýn je znepokojený Ozbrojené sily Ukrajiny mali vážne problémy s tankami Challenger-2.

InfoBRICS: nové britské požiadavky znemožňujú ozbrojeným silám používať Challenger.

Tanky na ozdobu?
Požiadavky, ktoré Londýn predkladá na údržbu tankov Challenger-2, znemožňujú ich použitie ukrajinskými jednotkami, píše InfoBRICS.
Spojené kráľovstvo teraz vyjadruje sklamanie zo spôsobu, akým sa používajú jeho tanky, a sťažuje sa, že záruky poskytnuté silami kyjevského režimu sú nedostatočné.
Vízie o NATO sa ROZPLYNULI, bude "balík"
Z členstva Kyjeva v NATO zatiaľ nič nebude. Stoltenberg: Ukrajina dostane na summite "viacročný balík pomoci". Namiesto členstva... Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas tlačovej konferencie vyhlásil, že na nadchádzajúcom aliančnom... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Milan Laca
Nepoužívať v boji?
Británia žiada od Ukrajiny záruky, že Challenger-2 nebude zapojený do riskantných operácií. Okrem toho musia byť vozidlá udržiavané a prepravované za špeciálnych podmienok, čo z týchto tankov robí najrozmarnejšiu bojovú jednotku Ozbrojených síl Ukrajiny, vysvetľuje autor. Západné vybavenie tiež v zásade nie je určené na boj v teréne podobnom ukrajinskému a dokonca aj bez vzdušného krytia, uvádza sa v  článku. Najmä tanky západnej výroby sú o 30 percent väčšie a ťažšie ako ich sovietske a ruské náprotivky. "Dokonca aj oveľa ľahšie obrnené vozidlá sovietskej éry majú ťažkosti s pohybom cez stepné bahno, čo takmer znemožňuje manévrovanie. To núti armádu pohybovať sa po cestách, čo z nich robí ľahké ciele pre bojové lietadlá, drony, delostrelectvo, útoky." vrtuľníkov a pechoty “, píše InfoBRICS.
Zlyhali?
Nasadenie ťažkých tankov západnej výroby, ako napríklad Challenger-2, sa tak ukázalo nielen vojensky zbytočné pre kyjevský režim, ale aj katastrofálne pre Ukrajincov, násilne odvedených do služby, uzatvára autor článku.
Chellngery odpočívajú
Ukrajinskí vojaci zatiaľ nepoužili britské tanky Challenger 2 na frontovej línii v Záporožskej oblasti, pretože chápu, že ich čaká žalostný osud nemeckých tankov Leopard, vyhlásil  Vladimír Rogov, predseda ruského hnutia "Sme s Ruskom". Predtým sa na ukrajinských kanáloch Telegram objavilo video so správami, že britské tanky Challenger 2 údajne videli v smere na Záporožie. "Na frontovej línii zatiaľ nie sú žiadne britské tanky, sú v zálohe. Velenie ozbrojených síl Ukrajiny si je vedomé toho, že osud Challengera bude rovnako žalostný ako osud nemeckých tankov Leopard a amerického bojového vozidla Bradley", povedal Rogov.
Lukašenkove predpovede
Lukašenko naznačil, že do jesene sa situácia na Ukrajine zmení. Lukašenko nevylúčil, že rokovania o Ukrajine by sa mohli začať už na jeseň. Rokovania Bieloruský prezident povedal, že do jesene by sa situácia na Ukrajine mala zmeniť, možno by... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik