GYIMESI: Festival POHODA? To už je len import cudzích ideológií!
10 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý poslanec Národnej rady György Gyimesi sa v rozhovore na YouTube vyjadril k otázke nelegálnej migrácie.

Opovrhnutie ľuďmi

Novinárka Mimi Šramová sa vo svojej relácii bývalého poslanca NR SR Györgya Gyimesiho (kandiduje za Alianiciu) spýtala na tému nelegálnej migrácie. Gyimesi sa vyjadril, že vláda prezidentky Zuzany Čaputovej migráciu výrazne podporuje. Podľa Gyimesiho nie je možné, aby sa minister vnútra vybavil celú tému migrácie tým, že nemá personálne ani materiálne zabezpečenie na to, aby ju riešil.

Taktiež podľa neho nie je možné, aby policajný prezident uskutočnil tlačovku, v ktorej všetkých ubezpečoval, že nelegálna migrácia je úplne v poriadku. Korunu tomu celému podľa politika nasadil premiér Ľudovít Ódor, ktorý súhlasil s tým, aby sme prijali 6-tisíc migrantov z Nemecka, a pokiaľ ich neprijmeme, aby sme platili pokutu 22-tisíc eur. Gyimesi o takomto prístupe k migrácii hovorí, že ide o „opovrhnutie ľuďmi“.

Gyimesi sa ďalej odvolal na to, že podľa bývalého aj súčasného ministra obrany máme najväčšmi bojaschopnú armádu v histórii. Pokiaľ títo ľudia tvrdia, že máme 12-tisíc bojaschopných vojakov, tak si Gyimesi myslí, že potrebný počet vojakov by mal byť odvelený na hranicu. Vyhrážky policajného prezidenta ľuďom, ktorí si chceli vytvoriť akúsi "domobranu", že za to budú trestne stíhaní, považuje za niečo, čo človek v tejto funkcii povedať nemôže.

Gyimesi pripomenul, že na nedávnom samite EÚ predstavitelia SR súhlasili s rozdelením migrantov, s migračnými kvótami, s pokutami za neprevzatie migrantov, čo už podľa neho hraničí s vlastizradou. Podľa Gyimesiho nie je záujmom občanov SR mať na svojom území nelegálnych migrantov, prípadne mať horiace mestá, ako to vidíme v prípade Paríža.

Roztržka v Bruseli! Uhrík vymazal slniečkarov
Europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa v Bruseli zastal Slovákov. Vo svojom krátkom no výstižnom videu Milan Uhrík totiž spôsobil roztržku v Brusli a zotrel imigračnú politiku slniečkárov. Progresívcov podľa jeho slov doslova išlo... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Import cudzích ideológií

Bývalý poslanec sa tiež vyjadril, že pokiaľ by maďarský premiér Viktor Orbán bol rovnakým vítačom migrantov ako premiér Ódor, tak by medzi Maďarskom a Slovenskom bola vynikajúca spolupráca. Orbán však podľa Gyimesiho robí suverénnu národnú politiku, takže slovensko-maďarská spolupráca za týchto okolností nemôže byť dobrá. Podľa Gyimesiho vidíme výsledky toho aj vo vyjadreniach ministra vnútra Ivana Šimka, ktorý povedal, že radšej bude v súvislosti s migráciou spolupracovať s Čechmi a Rakúšanmi než s Maďarmi.

V rozhovore bola reč aj o trenčianskom festivale Pohoda. Podľa Gyimesiho je už dlhodobo jasné, že Pohoda je politický festival. To, čo nie je v poriadku, je podľa politika to, že na tomto festivale sú mladým ľuďom vnucované politické názory. Festival je podľa neho spojený s importom cudzích ideológií a myšlienok, ktoré nám tu, v strednej Európe nie sú blízke.

Facebook / Festival Pohoda | Oficiálne logo Pohody 2023. Pochybuje niekto, že ide o "festival politickej piesne"?

Gyimesi tvrdí, že ambíciou strany Aliancia je, vytvoriť konzervatívnu, pronárodnú vládu, ktorá bude na strane občanov. Maďarov v južných regiónoch Slovenska podľa Gyimesiho trápi to isté, čo Slovákov: vysoké ceny potravín, migrácia, postoj vlády, ktorá nestojí na strane občanov, veľa Bruselu a málo Slovenska.

Gyimesi sa v závere rozhovoru ešte vyjadril, že ľudia sa vo voľbách budú rozhodovať podľa toho, či budú chcieť mať Slovensko na strane kapitulácie alebo či ho budú chcieť mať suverénne.

(750) György Gyimesi: Festival Pohoda nasilu vťahuje ľudí do politiky. - YouTube

Zbrojenie POKRAČUJE! Ako to vyzerá s húfnicami pre Ukrajinu?
Prvá zo 16 objednaných húfnic Zuzana 2 pre Ukrajinu bude vyrobená do konca júla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Mária Precner. "Všetkých 16 kusov bude Ukrajine odovzdaných do konca roka 2024," doplnila hovorkyňa. Výrobu... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik