Veronika Remišová predstavila ideály Za ľudí! Vymenovala v čo veria
06 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Práve sme predstavili najlepšiu spoločnú kandidátku s ľuďmi, ktorí nestrácajú nádej, ktorí sú ochotní za svoju víziu a za svoje ideály zabojovať, uviedla Remišová na sociálnej sieti. Veronika Remišová, predsedníčka strany Za ľudí sa na sociálnej sieti rozhovorila o kandidátnej listine Za ľudí. Každý nový odsek začínala tým, v čo strana Za ľudí verí. Ich viera je zdá sa napriek dlhodobým prieskumom, ktoré im merajú v priemer 1 percento nezlomná. Nezlomilo ich ani to, že všetci, ktorí v Za ľudí začínali v parlamentných voľbách 2020, od nej zdúpkali.

Slová exministerky Remišovej preberáme v plnom znení

V strane ZA ĽUDÍ ideme v koalícii s našimi partnermi a zároveň s našou značkou, za ktorou sú naše hodnoty, z ktorých sme nikdy neuhli a neuhneme. V našom tíme sú ľudia, ktorým verím a spoločne pracujeme na tom, aby sme boli hrdá a úspešna krajina bez korupcie.

Ani od jedného kandidáta v našej koalícii nebudete počuť dnes, ani zajtra, no ani po voľbách rétorické cvičenia a vajatanie o tom, či ísť alebo neísť so Smerom, (starým alebo novým) a nikto nevisí na šnúrke nejakého vplyvného oligarchu. Práve preto chceme zabojovať o to, v čo veríme a za Slovensko, ktoré milujeme.

Kto sú ľudia, ktorí kandidujú v našom tíme ZA ĽUDÍ?

V strane Za ľudí veríme v silu a ideály mladých, pretože pre nich a ich budúcnosť sa staráme o Slovensko. V prvej desiatke je Ján Magušin – mladý právnik a nová posila strany ZA ĽUDÍ, ktorý zosobňuje vieru v ideál spravodlivosti a v silu rodiny. Pochádza z veľkej a súdržnej 15-člennej rodiny. Vie, čo je to nemať, čo je to strádať, čo je to deliť sa. Boj za spravodlivosť a právny štát má v ňom spoľahlivú oporu.

V strane ZA ĽUDÍ veríme vo výnimočné a odvážne ženy, ktoré sa ani v ťažkých chvíľach nevzdávajú. Viera Leščáková, východniarka, riaditeľka školy a župná poslankyňa, ktorá proti korupcii v politike bojovala už vtedy, keď to nebolo sexy a nikdy z hodnôt neuhla. A vie, že najmocnejšou zbraňou pred zlom, klamstvom a tmárstvom je práve vzdelanie, pretože je to jediná investícia, ktorá sa vždy vráti aj s úrokmi. Dagmar Štiavnická, ktorá svoj život zasvätila pomoci slabším a odkázaným v neziskovej organizácii v oblasti sociálnych služieb, Paulína Srovnalíková, pedagogička na vysokej škole, Eliška Maťašková, ekonómka, ktorá popri práci sa ešte naučila všetky možné remeslá ako svoje hoby, pretože učiť sa, je výsada múdrych ľudí, Katka Gajdošová, ktorá dokázala, že aj ťažký život sa dá zvládnuť, ak človek má odvahu a vytrvalosť.

V strane ZA ĽUDÍ veríme tomu, že Slovensko je také úspešné, ako sa žije ľuďom v tom najchudobnejšom regióne. Máme silnú členskú základňu v regiónoch a na našej kandidátke nájdete mnoho ľudí, ktorí pôsobia v komunálnej politike, snažia sa zlepšovať ľuďom život vo svojich mestách a obciach. Poctivá a mravenčia politická práca pre ľudí začína práve v samospráve. Ondrej Babjarčík, ktorý vytrvalo pracuje pre ľudí v jednom z najťažších okresoch v Humennom, Peter Huba z Košíc, lekár Obi Mir, ktorý sa angažuje v komunálnej politike a zároveň poskytuje ľuďom v jednom z najchudobnejších regiónoch zdravotnú starostlivosť, Patrik Kohut, Ľubomír Lapšanský a ďalší.

V strane ZA ĽUDÍ veríme v silu práce a v ľudí, ktorí tvoria hodnoty na Slovensku. Malí a strední podniatelia, ktorí tvrdo pracujú, zamestnávajú ľudí, živnostníci, ktorí sa rozhodli, že sa budú živiť sami a chcú jedinú vec, aby im štát nehádzal polená pod nohy. Vlado Škola, ktorý sa venuje rozvojovým projektom v obciach a mestách v oblasti obnoviteľných zdrojov energie a zelených technológii, živnostníci Stanislav Šváby a Jozef Varga, podnikatelia Patrik Wolf, Anton Kučík, Jaroslav Rusina, Ján Loderer, Jozef Krempaský. Nie, nie sú to mečiarovskú privatizéri, ktorí dostali podniky za babku, ani veľkí podnikatelia. Sú to ľudia práce, ktorí svoje podnikanie vybudovali od nuly.

My všetci veríme v rodinu, v silné puto spoločenstva a vlasť. V to, že nikto nie je nad zákonom a zákon a spravodlivosť platí pre každého rovnako. Bohatého aj chudobného, politika, šoféra, predavača, majiteľa veľkej firmy. Každý jeden z nás chce, aby sme po voľbách mali vysnívané Slovensko, kde deti vyrastajú v bezpečí a láske, pretože rodina je najdôležitejšia. Kde ťaháme všetci za jeden povraz, kde každý aj ten najslabší, má rovnakú šancu na úspešný štart. Slovensko naplnené novou energiou a novou nádejou. 5 miliónov úspešných príbehov. Držte nám palce.

Posledný prieskum

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v júni, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Druhá v poradí by skončila strana Hlas-SD (16,3 percenta), po nej nasleduje Progresívne Slovensko (13,5 percenta).

Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala agentúra Focus pre TV Markíza.

Štvrtá v poradí by skončila Republika, ktorá by získala 9 percent hlasov voličov. Nasleduje hnutie Sme rodina so ziskom 6,1 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj KDH a OĽANO a priatelia, ktorých by volilo 6 percent hlasujúcich, SNS so ziskom 5,5 percenta a SaS (5 percent).

Pred bránami parlamentu by ostali Aliancia (3,9 percenta), Demokrati (3,6 percenta), Kotlebovci-ĽSNS (2,1 percenta), Modrí, Most-Híd (1,6 percenta) i Za ľudí (0,7 percenta). Potrebných päť percent by nezískali ani Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia či Demokratická strana.

VIAC:

PRIESKUM! SNS v parlamente! SaS na hrane!
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v júni, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Druhá v poradí by skončila strana Hlas-SD (16,3 percenta), po nej nasleduje Progresívne Slovensko (13,5 percenta). Vyplýva to z prieskumu,... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik