Ruská trofej s cenou zlata! (VIDEO)
07 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ruská armáda ukoristila britskú raketu Storm Shadow.

Ruskí vojaci z oddielu BARS-11 a jednotky "Cárskych vlkov"  získali britskú raketu Storm Shadow.

Akcia...
Ruská armáda z dobrovoľníckeho oddielu BARS-11 a velenie jednotky Cárskych vlkov vyviezli  z kontaktnej línie takmer celú britskú raketu Storm Shadow, vyhlásil pre RIA Novosti Dmitrij Rogozin, šéf vojensko-technického centra Cárski vlci. 
Čím ďalej, tým ničivejšie zbrane, aj zakázané!
USA sa rozhodli dodať Ukrajine kazetovú muníciu. NYT: USA prevezú kazetovú muníciu na Ukrajinu, čo onedlho oznámia. Únik informácií Spojené štáty čoskoro oznámia presun kazetovej munície na Ukrajinu, informoval denník The New York Times, s... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Milan Laca
Už ju rozobrali
"Bola zničená len čiastočne,  dopadla veľmi dobre naplocho. Raketu rozobrali naši technickí špecialisti priamo na bojisku na niekoľko častí. Vysokovýbušná a kumulatívna časť sú oddelené, riadiaca jednotka je samostatná, krídla odmontovali kvôli ľahšej preprave,“ povedal Rogozin.
Raketa Storm Shadow
Vyspelá technika
Rogozin spresnil, že raketa využíva elektroniku na veľmi vysokej úrovni, ktorá odolala preťaženiu pri páde. Operácia na evakuáciu trofeje trvala dva dni. "Bol tam maják GPS, ktorý mohol ju nasmerovať na zásah nepriateľa. Napriek tomu, že sme ho zablokovali, naši vojaci pre túto raketu prakticky nespali. Neustále sa premiestňovali, museli  dokonca bojovať. D​došlo k pokusu nepriateľa  na zasiahnutie auta s raketou na ceste, aj sprievodného vozidla“.
Už ju skúmajú
Trofej odovzdali špecialistom na preštudovanie jej konštrukcie. Šéf vojensko-technického centra „Cárski vlci“ poukázal na to, že to umožní ruskému obrannému priemyslu nájsť najefektívnejšie spôsoby, ako sa vysporiadať s raketami Storm Shadow.
Rakety robia "ako párky"
Rusko je schopné vyrobiť asi sto rakiet rôznych typov za mesiac - Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny. Ruská federácia dokáže mesačne vyrobiť okolo sto rakiet rôznych typov. Zvýšili výrobu V rozhovore pre Ukrinform to uviedol zástupca... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme