POTVRDENÉ! ZELENSKYJ PRILETÍ DO PRAHY
06 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Zelenskyj priletí do Českej republiky, aby rokoval s ústavnými činiteľmi.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestuje do Českej republiky, oznámil to na Twitteri. Pôjde o jeho prvú návštevu Českej republiky od začiatku ruskej invázie. V Prahe bude rokovať s prezidentom Petrom Pavlom, premiérom Petrom Fialom, predsedom Senátu Milošom Vystrčilom (obaja ODS) a predsedníčkou Poslaneckej snemovne Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a stretne sa s členmi vlády a parlamentu. Ukrajinský prezident otvorí program dnes večer uvítacím ceremoniálom na Pražskom hrade, po ktorom budú nasledovať rozhovory s Pavlom.

Informáciu priniesla ČTK

Témami stretnutia budú obrana, nadchádzajúci summit Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) vo Vilniuse, európska a euroatlantická integrácia Ukrajiny, situácia v Záporožskej jadrovej elektrárni či rekonštrukcia napadnutej krajiny, spresnil ukrajinský prezident.
 
"Cieľom návštevy ukrajinského prezidenta je oceniť podporu, ktorú Česká republika poskytuje Ukrajine od začiatku ruskej agresie a priniesť vzájomné uistenie, že táto podpora bude pokračovať," uviedla Řeháková v tlačovej správe.
 
"Na osobnom stretnutí by prezidenti mali koordinovať svoje pozície pred summitom NATO vo Vilniuse, kde sa očakáva diskusia okrem iného o bezpečnostných zárukách pre Ukrajinu," dodala.
 
Český vládny špeciál so Zelenským na palube vzlietol zo Sofie o 18:21, uviedol hovorca vlády Václav Smolka na Twitteri. Potvrdil nadchádzajúce rokovania s premiérom Fialom.
 

Hrad pred 19.00 h miestneho času oznámil, že Zelenskyj pricestuje do Českej republiky na svoju prvú návštevu Českej republiky od začiatku ruskej invázie. Podľa hovorcu vlády Václava Smolku smerujú do Prahy v českom vládnom špeciáli, ktorý odštartoval o 18:21 zo Sofie. V Prahe bude rokovať s prezidentom Petrom Pavlom, premiérom Petrom Fialom (ODS), Vystrčilom a Pekarovou Adamovou.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik