Hrozí v najbližších dňoch JADROVÝ ÚTOK pod falošnou vlajkou?
06 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Kontingent NATO môže byť nasadený na Ukrajinu ihneď po summite vo Vilniuse! Zelenského plány zahŕňajú jadrový útok pod falošnou vlajkou, ktorý sa má pokúsiť presadiť rozhodnutie summitu NATO o nasadení obmedzeného kontingentu okupačných síl z Poľska a pobaltských republík. Pokiaľ ide o územia, kde môže byť takýto kontingent nasadený, Vladimir Rogov, vodca hnutia Sme spolu s Ruskom, pre agentúru TASS poznamenal, že Poľsko má záujem o západoukrajinské regióny.

Rozhodujúci Vilnius

Kontingent NATO môže byť nasadený na Ukrajinu po summite aliancie, ktorý sa má konať 11. až 12. júla vo Vilniuse, povedal vo štvrtok pre TASS Rogov.

Litovský prezident Gitanas Nauseda už skôr uviedol, že Ukrajina nedostane na summite vo Vilniuse pozvanie na vstup do aliancie, ale krajiny NATO „nájdu v dňoch zostávajúcich do summitu formuláciu, ktorá Ukrajinu nesklame“ a nebude to len prísľub, že ho po skončení bojových operácií prijme do bloku.

Pod falošnou vlajkou

"Zelenského plány zahŕňajú jadrový útok pod falošnou vlajkou, ktorý sa má pokúsiť presadiť rozhodnutie summitu NATO o nasadení obmedzeného kontingentu okupačných síl z Poľska a pobaltských republík. Pôjde o legalizáciu okupácie vo formáte zaistenia jadrovej bezpečnosti na územie kontrolované Zelenského režimom. Takýto vzorec sa podobá na [ukrajinský] prezidentský úrad,“ povedal Rogov.

Pokiaľ ide o územia, kde môže byť takýto kontingent nasadený, Rogov poznamenal, že Poľsko má záujem o západoukrajinské regióny.

Bitku o Antonovský most vyhrali napokon Rusi
Bitka pri Antonovskom moste sa skončila, Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli straty a ustúpili na svoj pravý breh Dnepra. Informuje eadaily.com. Za posledných 24 hodín jednotky kyjevského režimu pravidelne útočili v smere na Záporožie v oblastiach... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

"Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj plánuje vyhodiť do vzduchu Záporožskú jadrovú elektráreň (ZNPP) pred júlovým summitom NATO a následne presunúť teroristický útok na Rusko, čím zatiahne alianciu do konfliktu," uviedol v stredu Leonid Sluckij, predseda Výboru Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti.

"Všetko nasvedčuje tomu, že Zelenskyj má v úmysle vyložiť 'poslednú kartu' na stôl pred summitom NATO a vyhodiť do vzduchu Záporožskú JE. Cieľ je obludný - použiť jadrový teroristický útok s cieľom zvaliť vinu na Rusko a prinútiť kolektívny Západ, aby sa priamo zapojil do ukrajinského konfliktu,“ napísal Sluckij na svojom kanáli Telegram.

NATO, Rusko, ilustrácia: Global Times

Poslanec poukázal na to, že napätie v súvislosti so ZNPP „narastá, a to aj v európskych metropolách“. "Podľa Rosenergoatomu bolo niekoľko európskych lídrov v utorok v intenzívnom kontakte so Zelenským. Dôvod je krištáľovo jasný - presvedčiť ukrajinského vodcu, ktorý stratil rozum po zastavení 'protiofenzívy', aby sa vzdal svojich plánov. Všeobecné dôsledky pre celú Európu sú tiež jasné,“ domnieva sa ruský zákonodarca.

Maďarsko zas zdvihlo Bruselu prst
Maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó dnes prijal ruského ministra zdravotníctva Michaila Muraška na stretnutí na svojom ministerstve v Budapešti. "Politika sankcií samozrejme obmedzuje rozsah spolupráce," povedal Szijjártó podľa... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

NATO pre Ukrajinu zatiaľ v nedohľadne

Kyjev pred summitom NATO zintenzívnil rétoriku o svojom úsilí o vstup do NATO. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg však povedal, že Ukrajina nemôže vstúpiť do aliancie, pokiaľ je v stave ozbrojeného konfliktu. Summit vo Vilniuse podľa šéfa NATO zblíži Ukrajinu s alianciou a počas summitu plánuje zriadiť Radu Ukrajina-NATO. 

Urazený Zelenskyj

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj medzitým uviedol, že nepozvanie do NATO demotivuje ukrajinskú armádu. Jeho kancelária varovala, že Zelenskyj nepôjde na summit, ak lídri NATO "nepreukážu odvahu" v otázke členstva Ukrajiny.

Ruský prezidentský tlačový tajomník už skôr povedal, že snaha Kyjeva o členstvo v NATO demonštruje jeho neochotu a neschopnosť urovnať konflikt pri rokovacom stole. Zdôraznil, že Rusko bude pokračovať v úsilí o zaistenie svojej bezpečnosti, čo vylučuje rozširovanie NATO prostredníctvom prijatia Ukrajiny, a teda priblíženia sa k ruským hraniciam.

Hádanky okolo šéfa NATO
Biden bol proti vymenovaniu Wallacea za generálneho tajomníka NATO kvôli F-16 pre Ukrajinu. Americký prezident Joe Biden údajne zablokoval kandidatúru britského ministra obrany Bena Wallacea na post generálneho tajomníka NATO, pretože Británia... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik