Ďalšia progresívna katastrofa
05 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS/NK) reaguje na plány Progresívneho Slovenska, ktorého expertom na bezpečnosť je Jaroslav Spišiak. Ševčík na základe svojich policajných skúseností má zo Spišiakových plánov mierne obavy a voči nim veľké výhrady.

Progresívci v rámci svojho programu mienia presadiť nový systém hodnotenia policajtov, ktorý sa bude týkať všetkých zložiek a na základe tohto hodnotenia sa bude odvíjať aj ich kariérny rast. Generál vo výslužbe Ivan Ševčík však tento systém spochybňuje a vysvetľuje, že to povedie ka pokusom o podvádzanie. Uznáva pritom, že kvalitné hodnotenie v polícii nie je jednoduché, no to by sa malo odvíjať od riaditeľov a ich prácou s tímom, ktorý si vytvoria.

Chcú zmenu hodnotenia policajtov

„Vytvoríme nový systém hodnotenia výkonu policajnej činnosti, a to od radových policajtov až po najvyššie riadiace zložky. Hodnotenie bude vykonané v oblastiach výkonu, odborných vedomostí a aj spokojnosti občanov s výkonom činnosti u každého policajta individuálne. Hodnotenie na ročnej báze bude mať priamy dopad na finančné ohodnotenie policajta a zároveň na jeho kariérny rast. Ten bude možný len na základe nadpriemerného hodnotenia a len vopred stanoveným postupom,“ sľubujú progresívci Jaroslav Spišiak (na kandidátke pod č. 15) a Branislav Vančo (na kandidátke pod č. 23) na stránke PS, z ktorej čerpal aj Ševčík.

Už aj gen. Ševčíka z nich "bolí hlava"
Generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS / Národná koalícia) pri sledovaní nedeľných politických diskusií uvažuje nad tým, či angažovaní moderátori patria na televízne obrazovky. Ak ste si povedali, že veď nie je prvý a na to už ste si zvykli, nie je... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Už to raz nedopadlo dobre

Generál v.v. Ševčík upozorňuje, že Jaroslav Spišiak už raz hodnotiaci systém policajtov vymyslel a bola to totálna katastrofa.

„Vymyslel, skôr vyplodil zo seba aj plánovanie trestnej činnosti. Nie objasnenosť,  ale vyhľadávanie nápadu trestnej činnosti. Napríklad naplánoval,  že okres Prievidza vyhľadá 20 pohlavných zneužívaní,  5 znásilnení. Vyhľadá. Aj keď neznáme,  neobjasnené , ale museli ich vyhľadať. A tak riadiaci funkcionári listovali v denníkoch vyšetrovacích spisov kedy a koľko mali vôbec znásilnení. Niekedy až jedno do roka,“ vysvetľuje Ševčík s tým, ako sa taký plán plní.

„Keď naplánoval propagáciu fašizmu, tak dnes odfotili hákový kríž na dome z jednej strany a zajtra ho odfotia z druhej strany. A majú dva trestné činy. Že sú neobjasnené to nevadí. To, že ten hákový kríž je tam 10 rokov nevadí. Plán sme splnili,“pripomína Ševčík, podľa ktorého tento spôsob policajtov doslova láka „obabrať“ systém.

Nie je to jednoduché

Ohodnotenie policajta pritom podľa Ševčíka nie je ľahké. Ani jeden deň ich práce nie je rovnaký. „Jeden deň sa nezastavíte, druhý deň nohy na stole,“ píše doslova a podotýka, že ani jednotlivé vyšetrovania nie sú rovnaké, hoci paragraf je jeden, okolnosti, dôkazná situácia a kopec iných faktorov je rozličných.

Hodnotenie a jeho systém by však zveril skúseným riaditeľom, ktorí si vedia vytvoriť dobré tímy, pričom upozorňuje, že do takého tímu patrí policajt, ktorý nie je policajtom len medzi ôsmou a šestnástou.

„Systém hodnotenia musia urobiť odborníci. Ľudia z praxe a hlavne ktorí roky riadili priamy výkon služby. Nie Jarko , ktorý chce legalizovať všetky  drogy. A otázka na záver. Čo robil 3,5 roka ako poradca ministra?  Rád by som videl jeho odpočet práce. Dúfam, že tam bol aj hodnotiaci systém, ktorý si zobral do PS, ako podklad pre volebný program. To bude groteska,“ uzatvára Ševčík.

Progresívne Slovensko – to je smrtiaci kokteil a zhubný nádor - NEVOLIŤ!!!
V pondelok sa v Téme na TA3 hovorilo o blížiacich sa voľbách a predvolebnej kampani. Jedným z hostí bol politický marketér Róbert Slovák. Okrem iného redaktorke Diane Štrusovej povedal, že medzi strany, ktoré vedú slušnú kampaň, patrí Progresívne... Čítať ďalej
04 | 07 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme