Prigožinovi vrátili pár miliárd
05 | 07 | 2023 I Milan Laca

Prigožinovi vrátili 10 miliárd rubľov, státisíce dolárov a 5 prútov zlata, zadržaných počas prehliadok.

Jevgenijovi Prigožinovi, kurátorovi Wagner PMC, vrátili 10 miliárd rubľov, státisíce dolárov a päť prútov zlata, ktoré mu  skonfiškovali počas prehliadok. Informuje o tom ruské vydanie "Fontanky".

Zobral to šofér

Prigožinov vodič prišiel s plnou mocou 2. júla, aby vyzdvihol peniaze a cennosti. Vyšetrovatelia sa nechystali vrátiť Prigožinovi peniaze, ktoré našli 24. júna pri prehliadkach. Večer mu ich však vrátili. Samotný Prigožinbol, podľa predbežných údajov v Moskve, keď jeho vodič odvážal majetok. Túto informáciu však zatiaľ oficiálne nepotvrdili.

Prigožinov božský kšeft
Wagnerovci dostali v rámci štátnych zákaziek 858 miliárd rubľov. Ako informovalal ruská televízia, Prigožinovi "Wagnerovci" dostal 858 miliárd rubľov v rámci vládnych zmlúv. Zarábali celkom fajn Wagnerova skupina dostala na základe vládnych... Čítať ďalej
03 | 07 | 2023 | Milan Laca

Vyplatili mzdy

Medzitým sa objavila správa, že po vrátení peňazí uhradili mzdové nedoplatky  prepusteným zamestnancom Prigožinovho mediálneho holdingu Patriot, ktorého zatvorenie oznámili minulý týždeň.

Objav

24. júna, keď vzbura vrcholila, objavili  na nádvorí petrohradského hotela Trezzini Palace  starú dodávku, odkiaľ policajti vybrali desiatky škatúľ so 4 miliardami rubľov. Neskôr, v podzemnom parkovisku hotela River Palace,  našli v aute ďalších 80 škatúľ so 6 miliardami. V kanceláriách rôznych spoločností mal Prigožin zlato a doláre.

Hotovosť na výplaty

Prigožin potvrdil, že peniaze patrili súkromnej vojenskej spoločnosti a povedal, že boli určené na vyplatenie miezd a náhrad za pohreby "Wagnerovcov". Ruský prezident Vladimir Putin predtým povedal, že Wagnerovcov financovali výlučne z ruského rozpočtu a dostali viac ako miliardu dolárovZo zrady obvinil aj  Prigožina .

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme