V Košiciach zasahovali pyrotechnici! Odklonená doprava
03 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Pre podozrenie z možného nástražného systému polícia v pondelok po polnoci pri Východoslovenskom múzeu (VSM) na Námestí Maratónu mieru v Košiciach zabezpečila okolie a odklonila dopravu.

Následne polícia vykonala pyrotechnickú prehliadku s negatívnym výsledkom. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Pyrotechnická prehliadka bola ukončená krátko pred 6.30 h, prítomnosť nástražného výbušného systému potvrdená nebola a doprava v tomto úseku bola obnovená," uviedla.

Polícia podľa nej krátko po polnoci prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie, že pracovník súkromnej bezpečnostnej služby spozoroval na kamerovom zariadení, ako neznáma osoba položila na schodisko pred VSM neznámy predmet a z miesta odišla.

"Keďže vzniklo podozrenie, že v tomto prípade môže ísť o nástražný výbušný systém, bolo okolie miesta zabezpečené, aby nedošlo k vstupu nepovolaných osôb do blízkosti, doprava bola v tomto úseku zastavená a odklonená, a na miesto boli privolaní kriminalistický technik, psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín aj policajní pyrotechnici," skonštatovala Ivanová.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik